Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa 3 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa 3 Yıl 9 Ay Hapis Cezası
10 Kasım'da cuma namazı hutbesinde Atatürk'e dua edilmesine tepki gösteren ve sosyal medya hesabında hakaret içeren paylaşımlar yapan Ahmet Bostancı, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Beşiktaş'ta cuma namazı hutbesinde Atatürk'e dua edilmesine tepki göstererek camiden çıkan ve sosyal medya hesabında hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan Ahmet Bostancı, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan sanık Ahmet Bostancı hazır bulundu. Duruşmada taraf avukatları da yer aldı.

Cumhuriyet savcısının önceki celse açıkladığı mütalaada, sanığın suç tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçunu işlediği belirtilmiş ve 1 yıl 9 ay 15 günden 7 yıl 9 ay 15 güne kadar hapis cezası istenmişti.

Savunmasında, yazdığı tweetin hakaret amacı taşımadığını ve ceza almayı gerektirecek bir durum olmadığını belirten Bostancı, İslam hukukuna göre inançsız ölen kişilerin arkasından dua edilmemesi gerektiğini savundu. 2 ay cezaevinde kaldığını ifade eden sanık, bu sürenin yeterli bir ceza olduğunu belirterek beratini talep etti.

Mahkeme, sanık Ahmet Bostancı'yı Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.