Çorlu Tren Kazası Davasında Karar Çıktı

Çorlu Tren Kazası Davasında Karar Çıktı
Çorlu ilçesinde 2018 yılında meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği trajik tren kazasıyla ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, bölge bakım müdürü Mümin Karasu'ya ise 17,5 yıl hapis cezası verdi.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmek üzere yola çıkan ve içerisinde 362 yolcu ve 6 personel bulunan tren, 8 Temmuz 2018'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrilmişti. Kazada 7'si çocuk olmak üzere 25 kişi hayatını kaybetmiş, 340 kişi de yaralanmıştı.

Çorlu tren kazası davasında 13 sanık yargılandı. Karar duruşmasında dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, bölge bakım müdürü Mümin Karasu'ya ise 17,5 yıl hapis cezası verildi. Sanıkların asli kusurlu bulunarak cezalandırıldığı vurgulandı.

Karar Duruşması Yakından Takip Edildi

Karar duruşması, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başta olmak üzere çok sayıda siyasi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve barolar tarafından takip edildi. Özel, duruşma öncesinde yaptığı açıklamada, benzer trajedilerin yaşanmaması için sürekli bir mücadele gerektiğini belirtti ve adaletin sağlanması için direnç gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Dava sürecinde, kazanın meydana gelmesinde sorumluluğu bulunanların tespiti için bilirkişi raporlarına başvurulmuş ve soruşturma genişletilmişti. Bu kapsamda Nihat Aslan, Mümin Karasu ve diğer sanıklar hakkında Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Mümin Karasu, tutuklanmasının ardından yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmişti.