Emekli Orgeneral Çetin Doğan Yeniden Cezaevine Gönderildi

Emekli Orgeneral Çetin Doğan Yeniden Cezaevine Gönderildi
Sağlık sorunları Nedeni ile hastaneye kaldırılan emekli Orgeneral Çetin Doğan, İzmir 1 No'lu F Tipi Cezaevi'ne geri gönderildi.

Emekli orgeneral Çetin Doğan, sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilerek tekrar İzmir 1 No'lu F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 28 Şubat davası kapsamında hüküm giyen 83 yaşındaki Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, eşinin durumuna ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Hoşgörünüze sığınarak, eşim Çetin Doğan'ın sağlık durumuyla ilgili en son gelişmeleri ve hak-hukuk arayışımızda kamuoyuna yansımayan detayları paylaşmak istiyorum. Daha önce duyurduğum gibi, 1 Mart 2023 tarihinde ani olarak başlayan sağlık sorunları sonrası, acil müdahale ve yoğun bakım sürecinin ardından eşim hastaneden taburcu edildi. Şu anda kendisi ömrünün yeteceği kadar cezaevinde nöbetine devam etmek üzere yoldadır."

Doğan, eşinin yaşadığı ciddi sağlık krizini atlattığını ancak resmi raporlarda belirtilen kronik hastalıklarının hayati risk oluşturmaya devam ettiğini belirtti. Adalet Bakanlığı'nın başlattığı sürecin askıya alındığını öğrendiklerini ve bu nedenle Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını ifade etti. Ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de hak ihlali başvurusunda bulunduklarını dile getirdi.

Doğan, eşi için ayrıcalıklı muamele istemediklerini ve eşinin diğer benzer durumdaki hükümlüler gibi Anayasal sürecin tamamlanmasını beklediklerini vurguladı. Son olarak Doğan'ın hastaneden cezaevine dönüşünde, "Güzel yurdumun her köşesinden, her kesiminden bana destek ve güç veren yiğit yurttaşlarım; Sizlere askerce en veciz teşekkür olan 'Sağ olun' diyorum." mesajını iletti.