Fahiş Fiyatla Mücadele Yasa Tasarısı Gündemde

Fahiş Fiyatla Mücadele Yasa Tasarısı Gündemde
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta yoğun mesai devam ediyor. Gözler, AK Parti tarafından sunulan ve fahiş fiyatlarla mücadeleyi hedefleyen kanun teklifine çevrildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta yoğun bir gündemle çalışmalarına devam ediyor. Gözler, AK Parti tarafından sunulan ve fahiş fiyatlarla mücadeleyi hedefleyen yasa tasarısının görüşmelerine çevrildi. İşte detaylar..

AK Parti'nin hazırladığı 23 maddelik yasa tasarısı, Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik yapmayı hedefliyor. Piyasa dengesini bozan işletmelere yönelik ağır yaptırımlar içeren düzenleme, önemli cezaları öngörüyor.

Fahiş fiyat uygulayanlara yönelik ceza miktarı 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanlara uygulanan ceza ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya çıkarılacak.

Üstelik, bir yılda 3 kez ceza alan işletmelere 6 güne kadar kepenk kapatma cezası verilebilecek.

Görüşmeler Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda Başlayacak

Tasarının görüşmeleri, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda başlayacak.

Meclis Genel Kurulu ise bu hafta uluslararası sözleşmelere yönelik çalışmalara da ağırlık verecek. Katar ve Özbekistan ile imzalanan anlaşmaların yanı sıra birçok ülke ile yapılan anlaşmaların detayları masaya yatırılacak.

Meclis Başkanlığı'na sunulacak olan Milli Savunma Bakanlığı teşkilat yapısındaki değişiklikleri içeren bir diğer tasarı ile kripto varlıklara ilişkin düzenlemeleri içeren bir teklif de bu hafta meclise sunulması bekleniyor.

Salı ve Çarşamba günleri, partilerin grup toplantıları gerçekleşecek. Bu toplantılarda genel başkanlar, milletvekillerine hitap edecek ve önemli konuları değerlendirecekler.