Genç Çiftlere Evlilik Desteği 8 Bin Başvuru Aldı

Genç Çiftlere Evlilik Desteği 8 Bin Başvuru Aldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın genç çiftlerin evlilik sürecine destek olmak amacıyla başlattığı faizsiz kredi projesine büyük ilgi var.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın genç çiftlerin evlilik yolculuğunu desteklemek amacıyla başlattığı "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" deprem bölgesinde yoğun katılım alıyor.

Proje, genç çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunarak evliliklerinin sağlam bir temele oturmasını hedefliyor. Başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sağlanıyor. Ayrıca çiftlere evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunuluyor.

Başvuru Süreci ve Şartlar

Başvurular, "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınıyor.

Yardımdan faydalanmak için adayların, en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış resmi nikah tarihine kadar başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuruda bulunacak çiftlerden birinin, depremden etkilenen bölgelerde ikamet etmesi ve 18-29 yaş aralığında olması gerekiyor. Ayrıca başvuracak kişilerin belirli suçlardan hüküm giymemiş olmaları ve belirlenen şartları karşılamaları bekleniyor.

Proje şu anda sadece pilot illerde uygulanıyor ancak ilerleyen süreçte tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor. Bugüne kadar 7 bin 888 çiftin başvurduğu projenin, genç çiftlerin mutlu bir evliliğe ilk adımlarını atmalarına olanak sağlaması bekleniyor.

Başvuru süreci ve şartlar hakkında daha fazla bilgiye "https://www.aile.gov.tr/duyurular/evlenecek-genclerin-desteklenmesi-projesi/" adresinden ulaşılabilir durumda.