İsmailağa Cemaati'nde Posta Kim Oturacak?

İsmailağa Cemaati'nde Posta Kim Oturacak?
İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden olan Şeyh Hasan Kılıç'ın 94 yaşında vefatı, tarikat içinde yeni bir liderin kim olacağı sorusunu gündeme getirdi. Özellikle Cübbeli Ahmet'in açıklamaları Cemaati'nin geleceği hakkında merak uyandırıyor.

Türkiye'nin önemli tarikatlarından olan İsmailağa Cemaati, son şeyhi Hasan Kılıç'ın 94 yaşında vefatıyla birlikte cemaat, liderlik konusunda yeni bir döneme girdi. Kılıç'ın ardından cemaatin yeni şeyhinin kim olacağı ise merak konusu haline geldi. Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, YouTube'dan yaptığı açıklamada kendi şeyhini açıkladı.

İsmailağa Cemaati'nin açıklamasını beklemeden hızlı davranan Cübbeli Ahmet, kendi şeyhini açıkladı. Ünlü, YouTube kanalında yayınladığı videoda Mahmud Ustaosmanoğlu'nun Şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile bağlantılı olan İbrahim Hoca'yı şeyh ilan etti.

Daha önce Mahmud Ustaosmanoğlu ile yaşadığı post kavgası nedeniyle Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati'nden atılmıştı.

İsmai̇lağa Tarikatında 'Post'a Kim Oturacak

Serbestiyet'ten Bülent Şahin Erdeğer'in değerlendirmesine göre Mahmud Ustaosmanoğlu'nun damadı Mahmud Eren'in, Erenler Vakfı'nın başkanlığı ile birlikte İsmailağa Cemaati'nin liderliğine geçebileceği konuşuluyor. Ancak Eren'in yaşının genç olmasından dolayı İsmailağa İstişare Heyeti'nin daha deneyimli bir ismi tercih edeceği belirtiliyor.

Ahmet Ustaosmanoğlu, Salih Topçu ve Ramazan İlhan gibi hocalar bu isimler arasında öne çıkıyor.