Meteoroloji 5 Şehir İçin Sağanak Ve Kar Uyarısında Bulundu

Meteoroloji 5 Şehir İçin Sağanak Ve Kar Uyarısında Bulundu
5 şehir için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, sağanak yağmur ve kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; bölgede yarın (Salı) ilk saatlerinden itibaren beklenen yağışların Şırnak'ın doğusu Uludere, Beytüşşebap ve Siirt'in doğusunda Pervari'de kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Diyarbakır'ın kuzeydoğusu Kulp, Lice, Batman'ın kuzeyinde Kozluk, Sason'da karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı tahmin ediliyor.

Ayrıca Mardin çevreleri ile Batman'ın güneyi merkez, Gercüş, Beşiri, Hasankeyf, Şırnak'ın batısı merkez, İdil, Cizre, Silopi, Güçlükonak ve Siirt'in batısında merkez, Tilo, Baykan, Eruh, Şirvan, Kurtalan'da kuvvetli yağmur ve sağanak yağış görülebilir.

saganak-ve-kar-uyarisi2.jpg

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasında, meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgâr, kar yağışı ve tipi beklenen bölgelerde ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade etti.