Meteoroloji O İlleri Uyardı: Sağanak ve Kar Etkili Olacak

Meteoroloji O İlleri Uyardı: Sağanak ve Kar Etkili Olacak

Türkiye, bu gece itibarıyla yeniden Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla adeta kışın etkisini hissedecek. Birçok kentte devam eden kar yağışı, İstanbul'un kapısına kadar dayanacak. Sıcaklıklar 4 ile 7 derece arasında düşüş olacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugün salı için ülkenin geniş bir kesiminde parçalı bulutlu ve açık bir hava öngörüyor. Ancak Doğu Anadolu'da kar yağışı devam edecek. Özellikle Doğu Anadolu'nun güneyinde, Hakkâri ve Şırnak çevresinde kuvvetli ve yoğun yağışlar bekleniyor. Ancak kar yağışının akşam saatlerinde şiddetini azaltması bekleniyor.

İstanbul'da Sıcaklık 9 Dereceye Düşecek

Yarın sıcaklıklar düşmeye başlıyor. Perşembe günü ise İstanbul'da sıcaklık 9 dereceye kadar inecek. Ülke genelinde yarından itibaren sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Sıcaklık düşüşü 4 ile 7 derece arasında olacak. Bu düşüşle birlikte İç Anadolu'da kar yağışı görülecek. Ancak sadece İç Anadolu değil, Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Kastamonu), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve iç Ege'nin doğusu (Afyon, Denizli gibi bölgeler) ile İç Anadolu'nun hemen hemen her tarafında perşembe ve cuma günleri kar yağışı bekleniyor.

Ankara İçin Kar Uyarısı

Prof. Dr. Orhan Şen, bugün Ankara'da hava parçalı bulutlu ve sıcaklık 15 derece. Ancak perşembe günü sıcaklık 6 dereceye kadar düşecek. Cuma günü ise iç bölgelerde, İç Anadolu dahil olmak üzere kar yağışı etkili olacak. Bu kar yağışının çok yoğun olmaması bekleniyor ancak İç Anadolu'da yerde 1-2 cm kar örtüsü görülebilir. Cumartesi günü hava biraz düzelmeye başlayacak. Pazar günü ise Batı bölgelerinde bahar havası kendini gösterecek. Bugünkü sıcaklık 15 derece iken pazar günü İstanbul dahil Batı bölgelerinde sıcaklıklar 20 derecenin üzerine çıkacak. İstanbul'da perşembe günü 9 derece olan sıcaklık, pazar günü neredeyse 20 dereceye yükselecek. Türkiye genelinde bu tür sıcaklık dalgalanmalarını göreceğiz. Daha sonraki günlerde ise hava sıcaklıklarının ortalamalara doğru bir seyir izlemesi bekleniyor. Meteoroloji 3.Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre yarın hava sıcaklığı 5 ile 9 derece arasında düşecek. Yayınlanan tahmin raporuna göre bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bu gece saatlerinde Bursa'dan başlayacak olan yağışların, yarın öğle saatlerinden itibaren bölge geneline yayılması öngörülüyor. Yağışlar genellikle yağmur, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığının 5- 9 derece azalması beklenirken, rüzgârın kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ve orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Yarın öğle saatlerinde ise Bursa'nın batı ve kıyı kesimlerinde kuvvetli (30- 50 km/saat) rüzgarlar bekleniyor. Yarın Eskişehir ve ilçelerinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinden itibaren yağmurun etkili olması bekleniyor. Yüksek kesimlerde ise yağmurun karla karışık olarak yağması tahmin ediliyor. Hatay, Bitlis, Van, Diyarbakır, Hakkâri, Muş, Siirt, Batman, Şırnak illeri için sarı uyarı yapıldı.