Meteoroloji Uyardı: İstanbul ve Ankara Dahil 23 İle Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Uyardı: İstanbul ve Ankara Dahil 23 İle Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün Türkiye'nin batısında sağanak yağış ve fırtına etkili olacak. Bu veriler ışığında İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerin yanı sıra Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur ve diğer birçok ile sarı kodlu uyarı yapıldı. Kuvvetli yağış uyarısı yapılan bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle İzmir, Aydın, Manisa, ve diğer belirtilen illerde yerel olarak kuvvetli sağanaklar bekleniyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile zamanla İç Anadolu'nun batısında, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) beklendiği bildirildi. Bu durumda ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Çığ Tehlikesi Uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. Bu bölgelerde yaşayanlar ve seyahat edenlerin dikkatli olmaları önemli.