Perrier Markasına Ait İki Milyon Şişe Su İmha Edildi

Perrier Markasına Ait İki Milyon Şişe Su İmha Edildi
Fransa'nın güneyinde, Gard bölgesinde bulunan bir kuyuda yapılan incelemelerde dışkı kaynaklı bakteriler tespit edildiği ortaya çıktı. Bu durum, Nestle grubuna ait Perrier markasına ait iki milyon şişe suyun imha edilmesine neden oldu.

Fransa'nın güneyindeki Gard bölgesinde bulunan bir kuyuda dışkı kaynaklı bakterilerin tespit edilmesi sonucu, Nestle grubuna ait ünlü maden suyu markası Perrier'e ait iki milyon şişe su imha edildi. Bu olayın, Mart ayında Fransa'yı vuran şiddetli yağışlarla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Nestle, kuyunun yetkililerin kontrolü altında uygun bir zamanda yeniden faaliyete geçeceğini belirtti. Ancak marka, kaliteyi korumak adına bazı yasaklanmış uygulamalar kullanmış olabileceğini kabul etmişti. Bu durum, markayı Ocak ayından bu yana baskı altında tutmuştu.

Fransız yetkililer, Gard bölgesindeki kuyulardan birinin kullanımını durdurarak önlem almıştı. İlgili ürünlerde dışkı örneklerine rastlanılmasının, Mart ayında bölgeyi etkileyen Monica fırtınası ve ardından gelen şiddetli yağışlarla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Nimes yakınlarındaki Vereze'de bulunan kuyu, Perrier markası için maden suyu üretimine yüz yıl önce başlamıştı. Ancak daha önce herhangi bir soruna rastlanıp rastlanmadığı ise merak konusu oldu.