Güneş’ten Eğitim-öğretim Yılı Mesajı

Güneş’ten Eğitim-öğretim Yılı Mesajı

Amasya’da 300’e yakın okulda 4 bin öğretmen, 2 bin genel idare hizmetleri personeli ve 62 bin öğrenciyle eğitim-öğretimin başladığını belirten Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, "Hedefimiz bu yavrularımızı geleceğe hazırlamak" dedi.
“Biz eğitim ordusunun birer neferi olarak Atatürk’ün ‘eğitimdir ki; bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder’ ilkesini temel alarak eğitim öğretimin fert, toplum ve millet hayatında vazgeçilemez ve küçümsenemez bir yeri olduğu idraki içinde görevimizi icra edeceğiz” diyen Hüseyin Güneş, “Amasya eğitim camiası olarak sorumluluğumuzun ne kadar büyük, bizlerden beklentilerin ne kadar yüksek olduğunun bilincindeyiz. Bu gün bizlere emanet edilen bu yavrularımız ve gençlerimiz, geleceğimiz için bırakacağımız en değerli mirasımızdır. Bizler bu emanete, inşallah, bir anne şefkati, baba merhameti, arkadaş samimiyeti ile yaklaşacak kendi çocuğumuz gibi görerek ve empati kurarak onları kucaklayacağız” şeklinde konuştu.
Çocukların bilim ve teknolojinin esiri olmadan, bilgi yüklü insanlar olmalarından daha ziyade yorumlayan, analiz eden, insanlık için faydalı hayaller kuran ve bu hayallerine adım adım nasıl ulaşılacağını planlayan, dünya üzerinde yaşanan zulme ve sömürüye karşı mücadele azim ve kararlılığını gösterebilen, akıl ile gönül arasında iletişim kurarak mutlu bir birey, huzurlu bir toplum oluşturma anlayışını içselleştiren gençler olarak yetişmesi için mücadele edeceklerini anlatan Milli Eğitim Müdürü Güneş, anne ve babalara seslenerek, “Eğitimciler olarak bizlerde aynı zamanda birer anne babayız ve veliyiz. Her anne baba gibi sizlerin de her fedakarlığı göze aldığınız yavrularınız için ne kadar değerli hayalleriniz ve beklentileriniz olduğunu tahmin edebiliyoruz. Yavrularınızın geleceğini şekillendirecek bu hayallerinize ulaşabilmeniz bunların gerçekleşmesini sağlayabilmeniz için sizleri sık sık okullarımıza,öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimizle iletişim içinde olmaya davet ediyoruz. Veliler olarak okul ve öğretmenlerle iletişim eksikliğimizin bahanesi olarak işlerimizin yoğunluğunu öne sürmeyelim.Unutmayalım ki çocuklarımızdan daha değerli, önemli işimiz olmamalı, her hal ve durumda onlar için ayıracak zamanımız bulunmalıdır. Onlara bol harçlık, pahalı ve kaliteli telefon ve bilgisayar, marka giyecekler alarak görevimizi yaptığımızı düşünmeyelim.Onlar için maddi miras bırakmak yerine, iyi, kaliteli bir eğitim vermek üzere şu sıralarda gayret sarf edelim. Hz. Peygamber’in ’Hiçbir anne baba çocuğuna güzel bir eğitimden daha iyi bir miras bırakamaz’ düsturunu unutmayalım” ifadelerini kullandı.
Yayınladığı mesajında öğrencilere seslenip, “Öğretmenler olarak bizlere güveniniz ve en üst düzeyde istifade etmek için 7 gün 24 saat sizlerin hizmetinizde olduğumuzu unutmayınız. ‘Samimiyet ve sadakatle öğrenmeye çalış ölümle karşılaşsan bile yolunu mükemmelliğe götür’ diyen Konfiçyüs’ün bu sözünü kulaklarınıza küpe yapınız.Okumayı ve öğrenmeyi diploma için değil hayatla mücadele için gerçekleştiriniz. Biz öğretmen camiası olarak yarın sizlerle gurur duymak istiyoruz. Gelecekte sizlerin dünya ile yarışan ve rekabet eden gençler olduğunuzu gördükçe milletimize ve insanlığa karşı görevimizi yapmış olmanın huzur ve mutluluğunu yaşayacağız” diye konuşan Güneş, öğretmen memur ve hizmetli arkadaşlarına da “Eğitim öğretim işinin en üst düzeyde ve beklide yeryüzündeki mesleklerin sorumluluk bakımından en zorlarından biri olduğunun bilincindeyiz. Bizlerin teknolojinin zirve yaptığı bu asırda öğrencilerimize faydalı olmak için çok ama çok mücadele etmemiz gerekmektedir. Biliyorum ki çoğumuzun birçok sıkıntı ve problemlerimiz var. Ancak ben inanıyorum ki, biz bütün bu engelleri öğrencilerimizle temasla birlikte unutacak ve çocuğumuza, eşimize, dostumuza ayıramadığımız zamanı, ilgiyi ve sevgiyi onlar için harcayacağız. Bu mücadelemizin sonunda da ortaya yepyeni bir eser çıkartacağız. Sokrates bu eseri ‘Dünyada her şeye değer biçmek mümkündür. Fakat öğretmenin eserine değer biçmek mümkün değildir. Çünkü onun eseri hem hiç bir şey değildir, hem de her şeydir” ifadeleri ile anlatmaktadır” şeklinde hitap etti.
Güneş, eğitim-öğretim faaliyetleri esnasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Vali İbrahim Halil Çomaktekin’e, Belediye Başkanı Cafer Özdemir’e ve Milletvekili Dr. Avni Erdemir’e teşekkür etti.