Hakkari’de Paris Katliamı Kınandı

Hakkari’de Paris Katliamı Kınandı

Hakkari’de, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) ve Barış Anneleri Meclisi, ortaklaşa düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te 3 Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesini kınadı.
9 Ocak 2013 de Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen saldırı sonucu öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, ölüm yıldönümlerinde Hakkari’de yapılan kitlesel yürüyüş ve basın açıklamasıyla anıldı. DÖKH ve Barış Anneleri Meclisi tarafından ortaklaşa düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasına DBP ve HDP il eş başkanlarının yanı sıra belediye eş başkanları, STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Bulvar Caddesi üzerinde sloganlar ve üç kadın siyasetçinin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalık, aynı cadde üzerinde bulunan belediye önüne geldi. Katılımcılar adına açıklamayı okuyan DBP İlçe Eş Başkanı Cevahir Keskin, katliamı yapanların hâla yargı önüne çıkarılmadığına dikkat çekerek, katliamın faillerinin ortaya çıkarılması halinde Paris’te iki gün önce mizah dergisine yapılan saldırının da gerçekleşmeyeceğini iddia etti.
Keskin, 9 Ocak’ın Paris’te katledilen üç fidanın ölüm yıldönümü olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Aradan iki yıl geçmesine rağmen failleri hâla serbestçe dolaşmaktadır. Bir Sakine öldü binlerce Sakine doğdu. Bir Leyla öldü binlerce Leyla doğdu, bir Fidan öldü, binlerce Fidan dal verdi. Bu katliamı gerçekleştirenler ve gerçekleşmesini sağlayanlar şunu çok iyi bilsinler ki 9 Ocak’ta üç değerli yoldaşımıza sıkılan kurşunlar; özgürlük hareketine sıkılan kurşunlardır. Bu anlamda bu katliam uluslar arası komplonun bir devamıydı. Paris katliamını unutmadık, unutmayacağız”
Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen saldırıya da değinen Keskin, “Charlıe Hebdo’ya yapılan vahşi saldırı sonucu 12 kişi yaşamını yitirdi. Yine İslamiyet adına Boko Haram terör örgütü 2 bin kişiyi katletti. Bizlerin inancı adına yapılan tüm katliamları şiddetle kınıyoruz. Bizim inancımız hoşgörü inancıdır. İki sene önce katledilen kadın arkadaşlarımızın olayı aydınlatılmış olsaydı, bu mizah dergisine çirkin saldırı düzenlenmemiş olacaktı” şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından belediye bünyesinde hizmet veren Feqiye Teyran Kültür Merkezi’nde yapılan sinevizyon gösterimi ile anma etkinliği devam etti.