Hakkarili Kayakçılar Başarıdan Başarıya Koşuyor

Hakkarili Kayakçılar Başarıdan Başarıya Koşuyor

Kayseri ve Erzurum’da düzenlenen Alp Disiplini Kayak Müsabakaları’na katılan Hakkarili kayakçılar büyük başarı elde ettiler.
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından ’K1 ve K2 Kayak Yarışları’nın birinci ayak müsabakalarının yapıldığı Kayseri Erciyes ve Erzurum’da Hakkarili kayakçılar iki üçüncülük aldı. Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Antrenörü Sabri Demir ve Hakkari Kayak Antrenörler Derneği (HKAD) üyesi Antrenör Erman Çetin, 2014 - 2015 faaliyet raporu çerçevesinde bir süre önce Kayseri’de 14 ve Erzurum’da 15 sporcuyla K1 ve K2 kayak yarışmasında Büşra Ertunç’un Erzurum’da Hemgin Sevinç’in ise Kayseri’de üçüncü olduğunu söylediler.
Kayak Antrenörü Sabri Demir, 22 - 23 Ocak 2015 tarihleri arasında Erzurum’da 185 ve Kayseri’de ise 162 sporcunun katıldığı yarışma sonucunda iki üçüncülük aldıklarını söyledi. Demir, “Buradaki başarı Hakkari için büyük bir mutluluktur. Daha önce tesisimiz olmadığı için hep sonlarda yarışıyorduk. Ama şimdi kayak tesislerimiz var. Artık bu kayak tesisimizin meyvelerini almaya başladık. Kayak tesisimiz biraz daha büyütülürse önümüzdeki yıl K1 yarışlarından K2 yarışlarına yükselme mücadelesi vermeyi hedefliyoruz” dedi.