Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda Tipi Etkili Oluyor

Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda Tipi Etkili Oluyor

Edirne’de, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda, şiddetli soğuk ve tipi etkili oluyor. Bölgede görüş mesafesi yer yer sıfır noktasına kadar düşerken, bazı araçlar dondurucu soğuğun etkisiyle arıza yaptı.
Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, rüzgarın şiddetini arttırmasıyla tipiye döndü. Tipinin etkisiyle, sınır kapısı istikametinde seyreden otomobil ve TIR sürücüleri zor anlar yaşarken, bazı TIR’lar dondurucu soğuğun etkisiyle arıza yaptı. Yer yer görüş mesafesini sıfır noktasına çeken şiddetli tipi sürücülere zor anlar yaşatırken, karayolları ekipleri güzergahlarda buzlanma ve dona karşı çalışmalarını sürdürüyor.
Slovenya’dan geldiğini belirten TIR sürücüsü Necati Yetkin, özellikle o bölgelerde soğukların daha fazla etkili olduğunu belirterek, "Dondu araba gitmiyor. Slovanya’dan geliyorum. Havalar orada daha kötü" diye konuştu.
Yılbaşı dolayısıyla izin belgesi sebebiyle yurt dışına çıkış yapmak için beklediğini dile getiren diğer TIR sürücüsü Ali Bayram da, "Yılbaşı dolayısıyla gece saat 24.00’a kadar izin belgesi için bekliyoruz ve burada donuyoruz" dedi. Bazı TIR sürücüleri de uzun süre sınır kapısında bekleyecekleri için TIR’larında bulunan televizyonların çanak anten ayarlarını yapmayı ihmal etmedi.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Hamzabeyli Sınır Kapısı güzergahında, şiddetli tipi ve kar yağışının gün boyu etkili olacağı bildirilirken, araç sürücüleri ve vatandaşlara kötü hava şartlarından dolayı dikkatli ve kontrollü seyir etmeleri konularında uyarılarda bulunuldu.