Hırvatistan Heyetinin Temasları Sürüyor

Hırvatistan Heyetinin Temasları Sürüyor

Hırvatistan’ın Türkiye Büyükelçisi Düzce Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Ziyarette Büyükelçi çiçeklerle karşılandı.
“Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması” projesi kapsamında şehir eşleşmesi programı çerçevesinde, Eko-Turizm, Kent Markalaşması ve kent planlaması konularında görüşmelerinde bulunmak üzere Hırvatistan’ın Ankara Büyük Elçisi Sayın Diazen Hrastic, Dubrovnik Belediye Başkan Yardımcısı Zejlko Raguz, Tarım İşleri Genel Müdürü Mia Hrnic’ten oluşan heyetin Düzce temasları devam ediyor. Düzce ziyaretinin ikinci gününde ilk ziyareti Düzce Ticaret ve Sanayi Odasına yapan Büyükelçi Diazen Hrastic ve beraberindekiler, odaya gelişlerinde çiçeklerle Yönetim kurulu başkanı Fahri Çakır tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından makam odasında devam eden sohbette ise Fahri Çakır, Dubrovnik’i daha önce ziyaret ettiğin ve turizm açısından Avrupa’nın önemli kentleri arasında yer aldığını dile getirdi. Dubrovnik’e gelen turist sayısının çok fazla olduğunu da dile getiren Fahri Çakır; “Rakamı duyduğumda şaşırmıştım. Daha çokta turistik fiyatların üst sıralarda olması beni şaşırttı. Ama fiyatların üst olmasına rağmen Dubrovnik gezmeye gelenlerin sayısında azalmaya olmuyor. Her geçen gün daha da artıyor. Bu durum ise işbirliği yapacağımız bir kent için önemli. Dubrıvnik’ten turizm alanında bizde bir şeyler öğrenebiliriz” dedi.
Büyükelçi Hrastic ise; “Hırvatistan Avrupa Birliğine yeni gitmiş bir ülke. Buna rağmen komisyonlarda yer alarak iyi yerlere gelmeye çalışıyor. Dubrovnik’te bu noktada Avrupalılar tarafından turizm açısından beğenilen şehirlerin başında geliyor. Fiyatları yüksek tutmalarına rağmen kendi halkını da üst seviyede yaşatmaya çalışıyor. Düzce’nin de turizmde gelişmesi için bu işbirliğine önem veriyoruz” dedi.