HZ. MUHAMMED’E YAPILAN ÇİRKİN SALDIRILAR MALATYA’DA KINANDI

HZ. MUHAMMED’E YAPILAN ÇİRKİN SALDIRILAR MALATYA’DA KINANDI

Son zamanlarda özellikle Batılı ülkelerde Hz. Muhammed’e yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırılar karşısında Malatya’da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları ortak bir bildiri ile bu saldırıları kınadılar.
Malatya Soykan Meydanı’nda Cuma Namazı çıkışında toplanan çeşitli sivil toplum örgütleri hazırladıkları ortak bildiri ile yapılan saldırıları kınadılar. AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve AK Parti Malatya İl Başkanı hakan Kahtalı’nın da katıldığı basın açıklamasında yurtdışında ve yurtiçinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e yönelik yapılan saldırı ve hakaretler kınandı.
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan basın açıklamasında grup adına basın açıklamasını yapan Enes Yıldırım, “Tarih, alemlere rahmet olarak gönderilen Allah Resulüne yönelik saldırılara, dün olduğu gibi bu gün de şahit” dedi.
Geçmişte Mekkeli putperestlerin alay ve hakaretlerine maruz kalan Hz. Muhammed’in günümüzde de basın ve ifade özgürlüğü perdesi altına gizlenen modern cahiliyenin hedefi haline geldiğini söyleyen Yıldırım, “Her fırsatta İnsana ve insani değerlere saygı, eşitlik ve adalet gibi kavramlara vurgu yapan ve bu değerlerin kendi medeniyetinin yapıtaşları olduğunu iddia eden Batı, İslam ve Müslümanlar söz konusu olduğunda bütün bunları göz ardı etmektedir. Kendilerinden birinin burnu kanadığında dünyayı ayağa kaldırmakta ve başkentlerinde devlet başkanlarını yürütmektedir. Ancak yakın zamanda Filistin, Mısır, Irak, Suriye, Burma ve Doğu Türkistan’da yaşanan katliamlara sessiz kalan veya bunları onaylayan Batı’nın tavrı en hafif ifadeyle ikiyüzlülüktür “dedi.
Malatya’nın STK’ları olarak, Fransa’daki Charlie Hebdo dergisine yapılan silahlı saldırıyı asla kabul etmediklerini ancak ancak Peygamber Efendimizin karikatürize edilmesinin de ifade özgürlüğü olarak görülemeyeceğini tüm dünyaya haykırdıklarını söyleyen Yıldırım açıklamasını şöyle sürdürdü;
“İslâm’ın aziz Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa’yı ve diğer peygamberleri karikatürize ederek, müstehzi bir edayla hayal ürünü şekiller vererek, dergilere kapak yaparak, dünyaya yayıp, iman etmiş insanların kutsallarını küstahça hiçe sayan, buna fikir ve sanat özgürlüğü, gazetecilik! Diyen Charlie Hebdo alçaklığını telin ediyoruz, buna teşne olan yerli işbirlikçi Cumhuriyet Gazetesi’nin provakatif tavrını reddediyor, Allah’ın Resullerine hakareti hoşgörü ve özgürlük çerçevesi içerisine sokmaya çalışan anlayışları da şiddetle kınıyoruz.
Ey Batılılar şunu iyi bilin ki; Anne babalarını öldürüp, mallarını, canlarını, kutsallarını ve onurlarını yağmaladığınız, köleleştirdiğiniz, öfkeleri akıllarından büyük, kaybedecek fazla bir şeyleri kalmayan müstazaf çocukları sız ürettiniz. İslam dünyasında yaptıklarınızla öfke patlamasına sebep olduğunuz gibi taşeron örgütlerinizle Müslümanlara iftira atma ahlaksızlığını da siz yaptınız. Çünkü siz asırlardır kendi topraklarınızın dışında, özellikle de İslam coğrafyasında terör estirdiniz. En gelişmiş silahlarınızı, bizzat kendi ellerinizle veya yerli işbirlikçileriniz aracılığıyla bu topraklarda denediniz. Her yerde kardeşi kardeşe kırdırarak ortalığı kan gölüne siz çevirdiniz. Dünyaya en büyük armağanı kan ve gözyaşı olan; Ey Dünya Emperyalistleri! Biz, sizi taş üstünde taş bırakmadığınız Endülüs’ten tanırız, Yakın tarihte işgal ettiğiniz Cezayir’den kovulurken, katlettiğiniz 1,5 milyon şehitten tanırız ve yine biz, sizi Sabra ve Şatilla kamplarında yok ettiğiniz binlerce kadın, çocuk ve yaşlılardan tanırız. Sizi, yanı başınızdaki Serebrenitza’ da BM’in sözde koruyucu askerlerinin kontrolünde, bir gecede 8 bin Boşnak Müslüman’ı parça parça kesip çukurlara doldurmanızdan biliriz. Ve sizi Ruanda’da elmas ve yakut uğruna kabileleri birbiriyle çatıştırarak 800 bin cesedi sokaklarda kokutmanızdan tanırız. Ey Fransa! Sömürgeleştirdiğiniz Orta Afrika’da, 2014 yazında terörist Anti Balaka örgütünüzce, Müslümanları önce parçalayıp, sonra ateşe atma sahnelerinden biliriz seni. Ey Batılılar! Şunu iyi bilin ki yolunuz yol değil, yaptıklarınız yanlıştır. Barbarlığınızdan zalimliğinizden bir an önce vazgeçin“