İdris Bal ilk olarak Bursa'yı seçti!

İdris Bal ilk olarak Bursa'yı seçti!

2015 seçimleri öncesinde siyasi partiler aasındaki yarış şimdiden hızlandı. Bu yarışa dahil olmak isteyen, Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal da ilk adımı Bursa'dan attı. Bursa İl Binasının açılış törenine katılan İdris Bal, AK Parti'ye yüklendi.




DİKTATÖRLÜĞE DOĞRU GİDEN BİR İKTİDAR VAR


DGP Bursa İl Binası'nın açılış töreninde konuşan Genel başkan İdris Bal, “Biz bu iktidar içinde bir umut olsun diye partimizi kurduk” dedi. Parti amblemi olarak açık bir el işaretini kullandıklarını belirten Bal, “Hırsızlığa, arsızlığa, yolsuzluğa dur demek için” bu amblemi kullandıklarını ifade etti.
Sağcı, solcu, alevi, sunni demeden herkesle birleşmeye hazır oldukarını kaydeden Bal, “Yargının bağımsız olduğu bir Türkiye istiyoruz”dedi.

AK PARTİ DEFALARCA YARGILANMALI


AK Parti iktidarının, devamlılığını sağlamak için 17-25 Aralık operasyonlarının üzerini örtmeye çalıştıklarını iddia eden Bal, devletin her kurumuna, özellikle medyaya baskı yapıldığının altını çizdi. İktidarın istifa etmesinden öte, defalarca yargılanması gerektiğini ifade eden Bal, AK Parti'nin Latin Amerika gibi diktatörlük peşinde olduğunu söyledi.




HERKESİ DEMOKRASİ ALTINDA TOPLANMAYA DAVET EDİYORUM

Bundan sonra cemaate yönelik operasyonların yapılmaması temennisinde bulunan Bal, “Hükümetler gelir geçer ama devlet kurumları bakidir, onlar kimsenın malı değildir”ifadelerini kullandı . AK Parti iktidarına seslenen Bal, “Devlete yaptığınız baskıyı bırakın” dedi.

AK PARTİ'DE İKNA ODALARINA ALINDIM

AK Partiye 2002 yılında değil 2011 yılında katıldığını ifade eden Bal, AK Parti'de kaldığı süre içerisinde 9 tane rapor hazırladığını ve yanlışlıkları her seferinde dile getirdiğini kaydetti. “Yanlışlkları dile getirdiğim için ikna odalarına alındım”diyen Bal, “Beni susturmaya çalıştılar”dedi. Bu şekilde davrandığı için disipline götürüldüğünü açıklayan Bal, “AK Parti 2011'den sonra değişmeye başladı”dedi. 2011'le beraber, devleti ve toplumu dizayn etmeye çalışan bir AK Parti'nin doğduğunu kaydeden Bal, dış siyasette de yalnızlaştık vurgusu yaptı.




Demokratik Gelişim Partisi Bursa İl Binası'nın açılış töreninde Bursa İl Başkanlığı tarafından, Genel Başkan İdris Bal'a plaket verildi.

Özge COMBA ALKIŞ