İhd Muş Şube Başkanı İstifa Etti

İhd Muş Şube Başkanı İstifa Etti

İnsan Hakları Derneği (İHD) Muş Şube Başkanı Avukat Muhammet Aksoy, başkanlıktan, yönetim kurulu üyeliğinden ve dernek üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
Bürosunda basın toplantısı düzenlenen Av. Muhammet Aksoy, derneğin genel kuruluna tüm farklı kesimlerin çağrılmasından ve bunun uygulanmasından yana olduğu için tepki aldığını söyledi. Başkanlığa geldikten sonra yaptığı çalışmalara da değinen Aksoy, avukat olarak bazı konularda da bizzat davalara müdahil olduğunu söyledi. Sert üslubundan dolayı dedikodulara maruz kaldığını dile getiren Aksoy; "Yaptığım eylem ve duruşumdan dolayı çok olumlu eleştiri aldık. Pratikte var olan bir İHD şubesi duruma geldik. Geldiğimiz aşama itibariyle bunca olumlu işler yapmışken, yönetim ve dışarıdan birkaç kişi tarafından yönetimdeki sert üslubum eleştirildi. Halbuki yaptığım gerçekleri insanların yüzüne açıkça söylememdi. Onca yaptığımız basın açıklamalarında kendini katmayan, yönetici ve üyeleri katılmaları noktasında eleştirmem, sert üslup olarak değerlendirildi. Halbuki bunlar gerçeklerdi, birer tespitti ve ilkeli birinin bunu söylemesi gerekirdi" dedi.
Yönetim dışında olan bazı arkadaşların insanlara kota uygulandığını savunan Aksoy; "Yönetimdeki ve yönetim dışında olan bazı arkadaşların görüştüğüm insanlara kota uygulama, bir sınır koyma muhabbeti ile karşılaştım. Oysa biz insan hakları derneği üyesiydik ve insan haklarını savunuyorduk ve hiçbir vesayeti kabul etmememiz gerekirdi. Biz İHD olarak bir parti gibi ve birer partili olarak hareket edemezdik. İşçinin, emekçinin, öğrencinin yanında, mazlumun yanında olma zorunluluğumuz vardır. Benim bırakma sebeplerinden en önemlisi, şahsım adına bazı arkadaşların bir dedikodu paralelinde karalama çalışmaları yürütmesidir ve asıl sebep sert üslupmuş. Tüm bu olanlar ve olacak olan dedikodu ve karalamalardan dolayı gerçekten yoruldum. Halbuki, İHD’ye yabancı değildim. Van Barosu’nda insan hakları, cezaevi, kadın ve çocuk hakları konusunda çok büyük çalışmalarım ve tecrübem vardı. Bugüne kadar kendi ilke ve radikal duruşumdan taviz vermedim ve benim taviz vermemi bekleyen anlayışlara da boyun eğmemek adına istifa ediyorum" şeklinde konuştu.