İhh’dan Yermuk Ve Doğu Guta’da Kış Yardımı

İhh’dan Yermuk Ve Doğu Guta’da Kış Yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Yermuk ve Doğu Guta’da yardımlarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda toplamda 8 bin 250 Suriyeliye kış yardımında bulunuldu.
İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Sorumlusu Burak Karacaoğlu, kış yardımı kapsamında, Suriye’nin Yermuk ve Doğu Guta bölgesinde yetim ve yetim ailelerine gıda kolisi, kışlık bot, odun ve soba dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.
"Etrafı rejim askerlerince sarılı durumda olan Yermuk ve Doğu Guta’ya yardım girişine izin verilmiyor" diyen Karacaoğlu, yapılan yardımların kaçak yollarla ve çok zor imkanlarda gerçekleştirildiğini belirtti.
İHH’nin, kış aylarında soğuktan dolayı ölümlerin sıkça meydana geldiği Doğu Guta’da daha önce 600 bin TL’lik kış yardımı yaptığını söyleyen Karacaoğlu, "Bunun yanı sıra İHH daha önce de aynı bölgede 3 bin 700 çocuğa aileleri ile birlikte kış yardımı yaptı. İHH İnsani Yardım Vakfı ise bölgede çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Özellikle yetimlere yapılan yardımlar genele yayılmaya çalışılıyor. Son olarak, Yermuk ve Doğu Guta bölgesindeki 600 aileye gıda paketi, 500 aileye de yakacak yardımı yapıldı" dedi.