İl Özel İdaresi, Spor Kulüplerine Malzeme Dağıttı

İl Özel İdaresi, Spor Kulüplerine Malzeme Dağıttı

Kilis İl Özel İdaresi tarafından Amatör Spor Kulüplerine 60 bin TL değerinde bin 850 kalemden oluşan spor malzemesi dağıtıldı.
Musalla Spor Sahasında gerçekleştirilen spor kulüplerine malzeme dağıtım törenine Kilis Valisi Süleyman Tapsız, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, Kilis Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Özkan, il genel meclis üyeleri ile Amatör spor kulüplerinin temsilcileri ve sporcular katıldı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, yaptığı konuşmada, geçen yıl olduğu gibi bu yılda amatör spor kulüplerine yardım yaptıklarını ifade ederek, “Bu yıl imkanlarımızı biraz daha zorlayarak daha fazla yardım yapıyoruz. İnşallah yardımlarımız önümüzdeki yıllarda da katlanarak sürecektir. Amatör Spor Kulüplerine her zaman desteğimizin süreceğinin bilinmesini isterim” dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, sporun gençleri kötü alışkanlıklardan kurtaracağını ifade ederek, “Spora verilen destek boşa gitmez. Bugün bir çok alanda başarılar kazanıyor, amatör spor kulüpleri, geçmişte Kilis Belediyespor’a yeteri kadar destek verilmediği için bal ligine düştü. İnşallah bu yıl 3. Lige çıkacaktır. Amatör Spor kulüplerine Il Özel İdaresi bütçesinden imkanlar ölçüsünde malzeme yardımı yapıyoruz. Bundan sonrada yapmayı sürdüreceğiz” dedi.
Kilis Valisi Süleyman Tapsız ise, spora yapılan yatırımların dönüşümünü gördüklerini ifade ederek, “Spor kulüplerimiz her gün bir başarıya imza atarak çeşitli dallarda şampiyon oluyorlar. 14 kulübümüze 60 bin TL değerinde bin 850 kalemden oluşan yardımları bugün dağıtıyoruz. Spora yatırım yapıldığı zaman gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyor. Mustafa kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözünden de anlaşılacağı gibi spora destek vererek öğrencilerimizin boş zamanlarında spor yapmalarını sağlamamız gerekiyor. Spor yaptıkları zaman derslerinde de başarılı olurlar. Çünkü kötü alışkanlıklardan kurtulmuş olurlar" şeklinde konuştu.