İlkadim’da Borçlar Yapılandırılıyor

İlkadim’da Borçlar Yapılandırılıyor

İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 11 Eylül’de yürürlüğe giren Torba Yasa ile vatandaşların vergi borçlarının yapılandırılması kapsamında uygulamanın başladığını açıkladı.
Yapılandırma dönemi boyunca belediye vezneleri ve tahakkuk servisi mesai saatinden sonra 18.00’e ve cumartesi günleri saat 14.00’e açık kalacak.
İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 11 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ve 1 Ekim 2014 tarihi itibariyle uygulanmaya başlayan Torba Yasa kapsamında vergi borçlarının yapılandırılma işlemlerinin başladığını ve ödemelerin peşin veya 6-9-12 ve 18 aya bölünebilerek yapılacağını belirtti.
Vatandaşların Torba Yasa kapsamsında vergi affından yararlanması için gerekli başvuruları yapması gerektiğini belirten İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Metin Aksakal, “Yürürlüğe giren Torba Yasa kapsamında vergi borçlarını yapılandırarak ödemek isteyen vatandaşlarımızın belediyemize başvurmaları gerekmektedir. Gerekli müracaatlar, Gazi ve İlkadım hizmet binalarımızdaki Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı birimlerine, 31 Aralık 2013 tarihine kadar olan geçmiş dönem kesinleşmiş borçlarının yapılandırılabilecek. Yasa kapsamında yapılandırılacak olan Emlak- ÇTV.-İlan reklam vergi borçlarını peşin veya 6-9-12 ve 18 aya bölünebilen taksitler imkanıyla 2 ayda bir ödeme kolaylığıyla gerçekleştirebilecekler. Ayrıca Mali Hizmetler Müdürlüğü, emlak ve ÇTV servisinde 2014 yılında başlatılan çalışma ile tek meskeni olan emekli ve hiçbir geliri olmayan mükelleflerimizin Türkiye sınırları içinde ikinci bir gayrimenkulü veya verasetten gelen gayrimenkulleri var ise kurumumuza uğrayıp bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Çalışan mükelleflerimizin bu imkanlardan yararlanabilmesi için hafta içi mesai saatinden sonra saat 18.00 ve cumartesi günleri saat 09.00-14.00’e kadar ilgili birimimiz aktif olarak faaliyet göstermektedir” dedi.