İntihar Eden Kızın Babası: "kızım Oyun Oynarken Öldü"

İntihar Eden Kızın Babası: "kızım Oyun Oynarken Öldü"

Adana’da kendini demir korkuluklara asarak intihar eden 12 yaşındaki kızın babası Abdulbaki A., "Evimizde para kaybolmadı, kızımın intihar ettiği yalan. İple oyun oynarken öldü" dedi. Ancak ilk otopsi raporunda olayın intihar olduğu belirtilerken, kızın bacağında kalp şekli içinde "Y.A." isminin yazılı olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilbağlar Mahallesi’nde 5 Eylül günü 12 yaşındaki Hatice A. evinin bahçesindeki demir korkuluklara iple asılmış halde bulundu. Olayın ardından yapılan araştırmada polis, Hatice A.’nın kaldığı evde 3 bin lira kaybolduğunu, bundan sorumlu olarak da kız çocuğunun tutulduğunu belirledi.
"KIZIM İPLE OYNARKEN ÖLDÜ"
Baba Abdulbaki A. ise bu iddiaları yalanlayarak evlerinde para kaybolmadığını ifade etti. Abdulbaki A., kızının intihar ettiğini de kabul etmeyerek, “Böyle bir olay gerçek değil. Benim kızım hayata bağlı bir kızdı. Herkes tarafından seviliyordu. Bu yıl okuduğu okuldan ayrılıp kendi isteğiyle imam hatip okuluna kaydını yaptırdım. Derslerinde başarılı bir öğrenciydi. Kim bu para olayını çıkarmış bilmiyorum. Kesinlikle böyle bir olay yoktur. Benim kızım bahçede çardağa bağlı iple oyun oynarken öldü” dedi.
ADLİ TIP RAPORU ’İNTİHAR’ DEDİ
Babanın kızının intihar etmediğini söylemesine rağmen Adana Adli Tıp Kurumu’nda kızda yapılan ilk belirlemelere göre; kız çocuğunun, altına tabure koyup üzerine çıktığı, çardağın demir korkuluklarına bağladığı ipe ilmek yapıp boğazına takarak, ayağının altındaki tabureye vurup intihar ettiği yönünde. Ancak kız çocuğunun kesin ölüm nedeni kesin adli tıp raporu belirlendikten sonra ortaya çıkacak.
BACAĞINDA KALP İÇİNDE Y.A. YAZILI
Öte yandan Hatice A.’nın adli tıpta yapılan incelemesinde önemli bir detay da görüldü. Hatice A.’nın bacağında tükenmez kalem ile kalp çizildiği ve içine Y.A. ismi yazıldığı görüldü. Polis şimdi bu ismi yazan Y.A.’dan dolayı kıza ailenin baskı uygulayıp o nedenle intihar edip etmediği yönünde araştırma yapıyor.