İş Kur Tavşanlı’da Hizmet Vermeye Başladı

İş Kur Tavşanlı’da Hizmet Vermeye Başladı

Tavşanlı’da 2005 yılında faaliyetlerini durduran İş-Kur İl Müdürlüğü tekrar şube açarak ilçe halkına hizmet vermeye başladı. Ulu Cami mahallesinde kiralama yöntemiyle şubesini faaliyete geçiren kurum dokuz kişilik personeliyle Tavşanlılılara hizmet verecek.
Yaklaşık 10 yıl önce Palazoğlu Sitesi’nde ki şubesini kapatarak Kütahya Merkez’den Tavşanlılılara hizmet veren kurum, son yıllarda Tavşanlı Hükümet Binası’nda ki bir odada haftada 2 gün ilçe halkına hizmet veriyordu. OSB’de ki gelişmeler, açılan kurslar ve bununla birlikte kurumun iş yoğunluğunun artması, yeni bir şubeyi ihtiyaç haline getirdi.
Bu bağlamda çalışma yürüten Kütahya İş Kur İl Müdürlüğü Ulu Cami Mahallesi’nde ki bir iş yerini kiralayarak iç mekanda düzenleme yaptı. Son derece modern bir hizmet alanı sunulurken, burada 9 kişinin istihdam edildiği, müdürlük makamına da Necip Turan’ın atandığı öğrenildi.
- Kurumun başına getirilen Necip Turan, şu anda iki memur ve dört meslek danışmanıyla Pazartesi gününden itibaren çalışmaya başladıklarını söyleyerek iki meslek danışmanın izinli olduğunu, onlarında Tavşanlı’ya gelmesiyle personel sayılarının dokuza yükseleceğini söyledi.
Diğer taraftan kurumun resmi açılışının 1 Aralık Pazartesi günü yapılacağı bildirildi. İş Kur Tavşanlı Şubesi’nin açılışını bir aksilik yanmazsa Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, İş Kur İl Müdürü Eren Türkmen ile birlikte ilçe protokolünün yapması bekleniyor.(İÖ-EFE)