İşçiler Bordrolarını Yaktı

İşçiler Bordrolarını Yaktı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dersim Şubesi üyeleri, 2015 yılı bütçesinde kamu emekçilerine yönelik zammı protesto etmek amacıyla bir banka şubesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından katılımcılar zamma tepki amacıyla bordrolarını yaktı.
KESK Dersim Şube üyeleri, hükümetin 2015 yılı bütçesinde kamu emekçilerine yapmış olduğu zammı protesto etmek için Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesi önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Burada katılımcılar adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Mazlum Doğan, ellerinde yoksulluğun, açlığın ve sömürü belgesi olan bordrolarla alanlarda olduklarını belirterek, bordroların yıllardır biriken, her geçen gün ağırlaşan, ekonomik ve sosyal sorunların belgesi olduğunu ve aynı zamanda yandaş konfederasyonun hükümet ile imzaladığı satış sözleşmesi olduğunu söyledi. Çalışanların iradesinin yok sayılarak iktidarın beklentilerine uygun bir biçimde imzalanan bordroları reddettiklerini kaydeden Doğan, "AK Parti ve yandaş sendikası, kamu emekçilerini sadaka ile kandıramayacağını artık anlamalıdır. Toplu sözleşme adı altında kurulan tezgahı deşifre etmeye devam edeceğiz. Gizli toplantı ve hilelerle hak ve çıkarlarımızın sermayeye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Doğan, eşitlik, özgürlük, barış, adalet ve insanca bir yaşam talebiyle iş yerlerinde, sokaklarda, hayatın he alanında tüm baskılara ve zorbalıklara rağmen seslerini yükseltmeye devam edeceklerinin altını çizdi.
Basın açıklamasının ardından kamu emekçileri, maaş bordrolarını ateşe verdi.