İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Milli Gururu

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Milli Gururu

Özbekistan’da yapılan Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere, 40 yıl aradan sonra 4 madalya kazanıp 41 puanla Dünya üçüncüsü olan Serbest Güreş Milli Takımı’nın 3 sporcusunu bünyesinde barındıran İstanbul Büyükşehir Belediyespor ayrı bir gurur yaşıyor.
Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılan Serbest Güreş Dünya Şampiyonası’nda 8 sıklette mücadele verip 4 madalya kazanarak 40 yıl sonra tarihi bir başarıya imza atan Milli Takım’a 4 sporcu veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kazanılan 4 madalyanın 3’ünü bünyesinde barındırdığı sporcuların almasından dolayı ayrı bir gurur yaşadı.
“GÜREŞ MİLLİ TAKIMIMIZ’I KUTLUYORUM”
Milli Takım’a dünya ikincisi olan Yakup Gör ve dünya üçüncüsü olan Şamil Erdoğan ile Selim Yaşar’ın yanı sıra Soner Demirtaş’ı veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un güreş şube sorumlusu Gürkan İzzet Paksoy, “Öncelikle 40 yıl aradan sonra büyük bir başarıya imza atan Güreş Milli Takımımız’ı kutluyorum. Bu başarıda alınan 4 madalyanın 3’ünü kazanarak önemli pay sahibi olan ve bu gururu bize yaşatan sporcularımız Yakup Gör, Şamil Erdoğan ve Selim Yaşar’ı ise ayrıca kutluyorum” dedi.
“KULÜBÜMÜZ AMATÖR SPORLARA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR”
Paksoy, 120 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül ve kulübü Askispor’u da tebrik ettiğini belirterek, “Serbest stilde önemli bir başarıya imza attık. Şimdi Greko-Romen stilde madalya mücadelesi vereceğiz. Burada yarışacak olan 8 sporcunun 7’si yine kulübümüz İstanbul Büyükşehir’in sporcusu. Bu da bizi ayrıca onurlandırıyor. Kulübümüz amatör sporlara büyük önem veriyor. Bunun karşılığını da başta ata sporumuz güreşte sporcularımızın aldığı madalyalarla aldığımızı düşünüyorum” diye konuştu.