İstanbul Maratonu İçin Geri Sayım Başladı

İstanbul Maratonu İçin Geri Sayım Başladı

İstanbul’da, 16 Kasım Pazar günü 36.’si gerçekleştirilecek olan Vodafone İstanbul Maratonu için geri sayım başladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ve bu yıl 36.’sı düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Maratonu’nun tanıtım toplantısı Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapıldı. Düzenlenecek maraton hakkında yeni gelişmeleri paylaşmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk’un da katıldığı tanıtım toplantısına ilgi de büyük oldu. Toplantıda konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, bu yıl 2 saat 35 dakika altında koşan erkek maratonculara ve 2 saat 45 dakika altında koşan bayan maratoncuların tamamının milli takım sporcusu statüsü alacağını söyledi.
GÜMÜŞDAĞ: "İSTANBULLULARI KOŞUYA DAVET EDİYORUZ"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ise, “Koşucu olamıyorsanız, koşuculara destek vermeniz çok önemli. Organizasyon anlamında Dünya’nın 5 önemli maratonundan farkımız yok. Bizim farkımız Dünya’daki örneklerinde koşuya sempati gören halkın desteğini görüyoruz. Bizde bu biraz az. Dünya’da iki kıtayı birleştiren tek maraton İstanbul Maratonu. İnanılmaz bir görsellik var. Hülya Avşar, Burcu Esmersoy ve Fettah Can’a teşekkür ediyoruz. Koşuya katılmalarını rica ettik. Onlarda katılacaklarını söyledi. Bu maratonu Avrupa’daki örneklerinden daha iyiye taşımak istiyoruz. Bütün İstanbulluları bu koşuya davet ediyoruz. Halk yürüyüşü olarak katılmak isteyenlerin sayısı 150 bini buldu. Bu sayıyı sınırlı tutuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ
Toplantı sonrası maraton için düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Yapılacak maraton öncesi Sinan Erdem Spor Salonu’nda Maraton Fuarı’da düzenlendi. Fuar hakkında bilgi veren Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, “Bu fuarda Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler, federasyonlar stant açıyorlar. Spor malzemeri, maratonun sponsor firmaları da bu fuarda bulunuyor. Ayrıca maraton katılımcıları, göğüs numaraları, zamanlama çipleri ve yarış tişörtlerini alabilmeleri için Maraton Fuarı’nı ziyaret etmeleri gerekmektedir” açıklamasını yaptı.