İstiklal Madalyası Sahibi Ertekin’in Mezarını Belediye Buldu

İstiklal Madalyası Sahibi Ertekin’in Mezarını Belediye Buldu

1. Dünya Savaşı sırasında birçok cephede savaşan İstiklal Madalyası sahibi Dr. Osman Nuri Ertekin’in Tokat’a defnedildiği mezar, torunun isteği üzerine yapılan araştırmada bulundu.
1. Dünya Savaşı sırasında birçok cephede savaşan Dr. Osman Nuri Ertekin, Tokat’ta hayatını kaybederek uzun yıllar önce Şeyh-i Şirvani Mezarlığı’na defnedildi. Antalya’da yaşayan ve İstiklal Madalyası sahibi dedesi ile aynı isme sahip Osman Nuri Ertekin, yıllarca dedesinin mezarını bulamadığını belirterek, Tokat Belediyesi Beyaz Masa Birimi’nden yardım talep etti. Kendisi de subay olan Ertekin, geçmişi başarılarla dolu olan dedesinin vefat ettikten sonra Şeyh-i Şirvanı Hazretleri’nin mezarının ayakucuna defnedildiği bilgisine ulaştığını fakat buna rağmen mezarı bir türlü tespit edemediklerini söyleyerek, ismini taşıdığı dedesinin mezarının bulunmasını istedi. Konunun Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na iletilmesi üzerine Başkan Eroğlu, mütercim eşliğinde mezar taşlarındaki Osmanlıca yazıların tercüme edilip mezarın bulunması talimatını verdi. Beyaz Masa görevlileri tercüman eşliğinde mezarlarda yaptığı çalışma üzerine Dr. Osman Nuri Ertekin’in kabrini tespit ederek, torununa bilgi verdi. Mezarın bulunduğu bilgisini öğrenen torun Ertekin büyük mutluluk yaşarken, Başkan Eroğlu’na ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Yol, alt yapı, kaldırım gibi belediyenin asli görevlerinin yanında sosyal belediyeciliğe de çok önem verdiklerini belirten Başkan Eroğlu, bu algıyı oluşturabilmiş olmanın ve insanların her konuda kendilerinden beklentileri olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ve çalışmaların artırılması noktasında kendilerini daha da teşvik ettiğini belirtti. En kısa zamanda Tokat’a gelerek hem dedesinin mezarını hem de Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nu ve çalışanları ziyaret edeceğini ifade eden Ertekin, böyle bir konuda belediyenin gösterdiği hassasiyetin her türlü övgünün üzerinde olduğunu kaydetti.