İtfaiyeciler Sıkı Bir Eğitimden Geçiyor

İtfaiyeciler Sıkı Bir Eğitimden Geçiyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan itfaiye erleri sıkı bir eğitimden geçiyor. Zorlu bir eğitimden geçen itfaiye erleri bugün de yeterlilik testine girdi.
İtfaiye Daire Başkanlığı bahçesinde düzenlenen eğitimlerde, Ankara İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan gelen 2 uzman tarafından yaklaşık bir hafta süren eğitimlerde itfaiye erleri çeşitli eğitimlerden geçiriliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, itfaiyecilik hizmetinin vatandaşların canını ve malını kurtarmaya yönelik bir faaliyet olduğunu belirterek bu nedenle itfaiyecilerin de sürekli eğitimlerden geçirildiğini söyledi.
Personellerinin her zaman en üst düzeyde olaylara karşı hazır olması için Malatya İtfaiye Daire Başkanlığı olarak çaba gösterdiklerini ifade eden Acar, “Şu ana kadar bir itfaiyecinin alması gereken arama kurtarma, trafik kazaları ve yangınlara müdahale noktasında eğitimleri verdik” dedi.
Bugün de eğitimler kapsamında itfaiyecilik yeterlilik testi yaptıklarını belirten Acar, “Arkadaşlarımız bu testlerde hem süreyle yarışıyorlar hem de yangına müdahale noktasında teçhizatı kullanmayı bize göstermiş oldu" diye konuştu.
Malatya’nın Büyükşehir olmasından sonra kapanan beldelerdeki itfaiyecilerin de kadrolarına katılmasından sonra İtfaiye Daire Başkanlığı olarak eğitimleri arttırarak ekiplerin daha iyi bir performansta olaylara müdahale etmesi adına çalıştıklarını söyleyen Acar, olası yangın ve trafik kazaları olmak üzere bütün olaylara en kısa sürede ve tekniğe uygun olarak en iyi şekilde müdahale ettiklerini söyledi.
Ankara Büyükşehir İtfaiyecilik Daire Başkanlığı Şube Müdürü Fahri Demirçelik’de hem pratik hem teorik eğitimlerini verdiklerini belirterek Malatya’daki itfaiye erlerinin performanslarının iyi durumda olduğunu söyledi.
Eğitim Amiri Ayvaz Bostan ise Malatya’daki eğitimlerde itfaiyecilerde büyük bir meslek aşkını gördüğünü ve bununda kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Malatya’yı çok beğendiğini söyleyen Ayvaz, “Ancak itfaiye olarak gördüğüm kadarıyla teçhizat ve malzemede eksiklikler var" dedi.
İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yeni bir binaya ihtiyaç duyduğunu dile getiren Ayvaz, “İnşallah Belediye başkanımız bu konuda yardımcı olursa aynı zamanda Malatya’ya da yardım etmiş olacak. Dolayısıyla ben belediye başkanımıza bu konuda rica ediyorum. Yeni bir binaya ihtiyaç var. İtfaiyeci gönüldür gönüllüdür. İtfaiyeci kurtarandır kahramandır. İtfaiyecinin görevinin iyi yapabilmesi için çalışması eğitim yapması gerekiyor. Temiz bir yerde iyi bir tesisatla, malzeme ile yangınlara müdahale edebilmeli. Burada bizzat yangınlara yangın müdahalelerine katıldım, çıkışları seyrettim ve bu konuda itfaiyeci arkadaşlarımızın müdahale noktasında yeterli olduğunu gördüm. Ancak yeni bir bina ile daha iyi şartlarda bu hizmete devam ederlerse Malatya’ya çok daha iyi bir şekilde hizmet sunacaklardır” şeklinde konuştu.