İzmir’deki "e-twınnıng Avrupa Okul Ortaklıkları Bölgesel Proje Çaliştayi"na Bilecik De Katıldı

İzmir’deki "e-twınnıng Avrupa Okul Ortaklıkları Bölgesel Proje Çaliştayi"na Bilecik De Katıldı

İzmir’de yapılan ’e-twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Bölgesel Proje Hazırlama Çalıştayı’na Bilecik de katıldı.
Aydın, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Muğla illerinden temsilcilerin katıldığı ve ev sahipliğini İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı çalıştay, Çeşme ilçesinde yapıldı. Çalıştay, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü e-twinning Ulusal Destek Servisi işbirliği ile gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Ulusal Destek Servisi temsilcisi Ayşe Saylık, ’e-twinning nedir?’ başlıklı konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren e-twinning Türkiye Ulusal Destek Servisi’ne Türkiye’de 24 binden fazla okul ile 40 binden fazla kullanıcının kayıtlı olduğunu ve şu ana kadar 7 bin 600’den fazla projeye katılım gösterildiğini ifade etti.
İzmir, Bilecik, Aydın, Balıkesir, Bursa ve Muğla olmak üzere 6 ilden 36 öğretmenin katılımının sağladığı çalıştaya, anaokulu ve sınıf öğretmenleri de davet edildi. Çalıştaya Bilecik’ten İl Koordinatörü Mustafa Kan, ana sınıfı öğretmenleri Aylin Çakır ve Özlem Engin, sınıf öğretmenleri Zafer Arslan, İbrahim Göç ve Adem Aydın katıldı.
Gerçekleştirilen eğitim ve proje hazırlama çalışmalarının ardından çalıştay, Alaçatı’da yapılan kültürel gezi ve ile son buldu.
2014 yılında e-twinning faaliyeti kapsamında yapılan değerlendirmede, 72 öğretmenin ülke çapında Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazandığı belirtildi. Bilecik’in Bozüyük ilçesinden Banu Kan ve Celal Saraç ödül almaya hak kazanırken, çalıştay sonunda öğretmenlere sertifikaları takdim edildi.