İzmit Belediyesi’nden Chp’li Küçükküaya’ya Cevap:

İzmit Belediyesi’nden Chp’li Küçükküaya’ya Cevap:

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın Şelale Park hakkında esnafı mağdur ettiği söylemleri, İzmit Belediyesi’nce yapılan açıklama yalanlandı.
CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın Şelale Park projesinin bölge esnafını olumsuz etkilediğine dair yaptığı açıklamalarına İzmit Belediyesi’nden cevap geldi. İzmit Belediyesi Başkan Koordinatörü ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi olan İbrahim Elgin tarafından yapılan açıklamada, “Değerli CHP İlçe Başkanımız İzmit’i sadece CHP İlçe binasının bulunduğu bölgeden ibaret zannediyor herhalde” dedi.
Mehmet Ümit Küçükkaya’nın yeni ilçe başkanı olduğu için İzmit’i tanımadığı belirten Elgin, “Neden böyle söylüyorum, şelalenin olduğu yerin eski halini bilse gidip ne orada bir fotoğraf verir ne de böyle bir söylemde bulunur. Burası senelerce mezbelelik bir haldeyken İzmit Belediyesi olarak şelale projesini hayata geçirmek istediğimizde o zamanki CHP meclis üyeleri şelalenin yapımına karşı çıkmıştı. Fakat bittikten sonra şelalenin karşısında oturup çaylarını yudumladılar. Maalesef CHP’li arkadaşların güzellikleri geç algılama problemleri var. Bu arkadaş yeni ilçe başkanı olduğu için buranın mezbelelik bir şekilde kalması bölgeden geçen insanların, orada yapılan yanlış işlerin korkusundan yollarını değiştirdikleri günleri bilmez. O günleri meclis üyesi arkadaşlarına sorsun, onlar kendisine açıklasınlar. Bilmiyorlarsa görüntülü olarak bölgenin eski halini biz kendilerine iletebiliriz. Eskiden geçmeye korkulan yerlerde şimdi evlenecek çiftler hayatlarının en özel anlarının fotoğraflarını çektiriyorlar. Çünkü kendileri hiç bir zaman İzmit’te yapılan güzellikleri görmediler, ya da görmek istemediler. Ancak güzel bakan güzel görür” dedi.
İzmit Belediyesi tarafından yapılan projenin Kocaeli’ye değer kattığını ifade eden Elgin, “Bu projeyi gerçekleştirirken hem İzmit halkını, hem de bölgedeki esnafı düşünerek hareket ettik. Belediye Başkanımızın bölgeyi ziyaretinde bütün esnaflarımız kendisine defalarca teşekkür etmişlerdi. Biz eskiden Başbakanlık önünde esnafın yazar kasa attığı günleri iyi biliriz. İzmit’te 2014 yılı içerisinde açılan işyeri sayısı 574 iken, aynı tarih itibariyle kapanan işyeri sayısı 57’dir. Kendisinin İzmit’i gezip, neler yapıldığını görüp öğreneceği çok şey var” şeklinde konuştu.