Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı Mersin’de Yapıldı

Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı Mersin’de Yapıldı

Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu (KİK) 128’inci Dönem Toplantısı, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Enver Salihoğlu’nun başkanlığında Mersin’de yapıldı.
İçişleri Bakanlığı himayesinde Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın ev sahipliğinde Hilton Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya, Adana Valisi Mustafa Büyük, Antalya Valisi Muammer Türker, Hatay Valisi Ercan Topaca, Osmaniye Valisi Kerem Al, Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama (KİHBİ) Daire Başkanı Dr. Ömer Toraman, bu illerin vali yardımcıları, kaymakamlar, Sahil Güvenlik bölge komutanları, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gümrükler Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı yetkilileri katıldı.
Vali çakacak, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Mersin Valiliği olarak KİK 128. Dönem toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İçişleri Bakanlığı’na ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Müsteşar Yardımcısı Salihoğlu’nun katılımcılara hitap ettiği toplantıda, Vali Çakacak ile Antalya, Hatay ve Osmaniye valileri ve Adana Vali Vekili Durmuş Gencer’in sunum yaptığı toplantıda, bu illerde yaşanan kaçakçılık türleri ve kaçakçılık olaylarıyla mücadelede yaşanan sorunlar masaya yatırıldı. Toplantıda, 127’inci dönem toplantısında alınan kararlarla ilgili değerlendirmelerde de bulunuldu.
KİHBİ Daire Başkanı Dr. Ömer Toraman’ın sunumuyla devam eden toplantıda, Sahil Güvenlik Komutanlığı İstihbarat Başkanı, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanı, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Gümrükler Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından ‘Göçmen, Akaryakıt, Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ve Bazı Kaçakçılık Türleri ile Mücadele Eylem Planları’ kapsamında illerin çalışmaları hakkında bilgiler aktarıldı.