Kahramanmaraş Pul Biberli Dondurmasıyla Yörex’te

Kahramanmaraş Pul Biberli Dondurmasıyla Yörex’te

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen 5. Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) doğudan batıya, kuzeyden güneye çok sayıda il yöresel değerleriyle katılıyor.
Geçen yıllarda da YÖREX’e katılarak yöresel ürünlerinin tanıtımını yapan Kahramanmaraş, bu yıl tarhanası, pul biberi, dövme dondurması, pul biberli dondurması, salebi, bakır ve ahşap oyma işlemeleri, sim-sırması, yemeni ve çarığıyla YÖREX’te yerini alacak. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de yöresel değerlerini YÖREX’te tanıtacak.
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetleriyle tanınan bir şehir olduğunu, bu zenginliğini Anadolu’nun buluşma noktası YÖREX’te sergileyecek olmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ise, Yöresel Ürünler Fuarı’na geçen yıllarda da katıldıklarını belirterek, yöresel değerlerin tanıtılması için fuarı önemsediklerini kaydetti. Balsuyu, YÖREX’e katıldıktan sonra yöresel ürünlerine olan talebin arttığına dikkat çekti. Bu yıl coğrafi işaretli dövme dondurma, tarhana ve pul biberiyle YÖREX’te olacaklarını kaydeden Balsuyu, "Yöresel tatlarımızla buluşmak isteyen ziyaretçileri YÖREX’te Kahramanmaraş standımıza bekliyoruz" dedi.