Kalça Kemiği Eriyen Hastaya Protez Takıldı

Kalça Kemiği Eriyen Hastaya Protez Takıldı

Çorum’da kalça kemiğinde erime olan bir hastaya gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla total kalça protezi yapıldı.
Kalça kemiğindeki erime nedeniyle yürüyemez hale gelen 60 yaşındaki H.K. adlı kadın Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Opr. Dr. Murat Çalbıyık tarafından muayene edilen hastanın kalça kemiğinde erime olduğu tespit edildi. Çalbıyık, tarafından başarılı bir operasyonla H.K. tekrar sağlığına kavuştu.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Opr. Dr. Murat Çalbıyık, hipertansiyon ve diyabet nedeniyle kronik böbrek yetmezliği sonucu 9 yıldır diyalize giren hastaya 10 ay önce Ankara da özel bir hastanede canlıdan böbrek nakli yapıldığını belirterek, böbrek nakli sırasında ve sonrasında kullanılan kortizon ve benzeri ilaçlar sonucu kalça ekleminde avasküler (kalça kemiği erimesi) gelişen hastanın yürüyemez duruma geldiğini söyledi.
Yaklaşık 4 ay önce diyabet nedeni ile ayak parmağı kesilen edilen hastanın kalça eklemine yönelik hastanemizde total kalça protezi yapıldığını açıklayan Çalbıyık, “Yüksek risk grubu taşıyan bu tip hastalarda ameliyat öncesi ve sonrası bakım önemlidir. Bu tip vakalarda Anestezi, Nefroloji, Dahiliye ve Yoğun Bakım hizmetlerinin beraber ve koordineli çalışması ve yüksek standartta olması gerekmektedir.Bu bir ekip çalışmasıdır. Bu tip vakalarda birçok branşın beraber koordineli çalışması sonucu başarılı sonuçlar alınabilir. Böbrek nakli yapılmış hastanın üzerinden uzun bir süre geçmemesine rağmen kalça protezi yapılması ve sağlığına kavuşturulması hastanemizin güçlü kadrosunun yüksek standartlarda verdiği hizmetin bir sonucudur” dedi.
Kalça protezinin ardından sağlığına yeniden kavuşan bir çocuk annesi H.K. ise, kalçasında oluşan rahatsızlık nedeniyle yürüyemediğini belirterek, “Hastanede konulan tanının ardından Opr. Dr. Murat Çalbıyık tarafndan ameliyatım gerçekleştirildi. Şuan ağrılarım kesildi. Ameliyatı gerçekleştiren doktorumuza, ekibine ve hastane yönetimine teşekkür ederim” diye konuştu.