Kalorifer Kazanı Patladı Ortalık Savaş Alanına Döndü

Kalorifer Kazanı Patladı Ortalık Savaş Alanına Döndü

Çorum’un Mecitözü ilçesinde, belediye binasının bulunduğu iş hanının kalorifer kazanı patladı. Patlamanın ardından ortalık savaş alanına dönerken, olayda bir can kaybı ve yaralanma olmaması yüreklere su serpti.
Mecitözü Belediyesi’nin bulunduğu binada kalorifer kazanı bilinmeyen bir nedenle patladı. Korku ve paniğe neden olan patlamanın ardından iş hanının olduğu bölgeye itfaiye ve polis sevk edildi. Patlama nedeniyle çıkan yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Patlamanın ardından yerinden fırlayan kalorifer kazanı iş hanının ilk iki katı ile bir markette büyük çapta maddi hasara yol açtı. Olay sırasında iş hanında kimsenin olmaması bir faciayı önledi.
VALİ YARDIMCISI SAÇAN İLÇEYE GİTTİ
Olayın ardından Vali Yardımcısı Adem Saçan, ilçeye giderek incelemelerde bulundu. Olay hakkında yetkililerden bilgi alan Saçan, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Olay hakkında açıklamada bulunan Saçan, “İş hanında bulunan kalorifer dairesindeki kazanda bilinmeyen bir nedenle patlama olmuş. Patlamanın etkisiyle yerinden kopan kazan iş hanının iki katı ve bazı işyerlerine zarar verdi. Patlama anında iş hanında kimse bulunmaması bir faciayı önledi. Sadece zarar gören market sahibi cam kırıklarından dolayı hafif sıyrıkla olayı atlattı. İşyeri sahibi ayakta tedavinin ardından taburcu edildi. Olay yeri ve AFAD ekipleri incelemelerini sürdürüyor. Hazırladıkları raporu yarın bize sunacaklar. Can kaybı ve bir yaralanma olmaması en büyük tesellimiz. İnşallah bir daha böyle olaylar meydana gelmez” dedi.
Belediye Başkanı Ünal Yavuz da, can kaybı olmamasının en büyük tesellileri olduğunu belirterek, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü dile getirdi.