Kamu-sen 24 Eylül’de İş Bırakma Eylemi Yapacak

Kamu-sen 24 Eylül’de İş Bırakma Eylemi Yapacak

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 24 Eylül’de iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Sinop Kamu-Sen İl Başkanlığı tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen piknik etkinliğine katılmak üzere Sinop’a geldi.
Sinop’ta ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen Koncuk, Türkiye gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Türkiye’nin en kuzey ucundan Türkiye’ye seslenmek istiyorum. Hem çalışma hayatıyla ilgili yaşadığımız problemleri hem insan hakları ihlalleri ile ilgili problemleri buradan tüm Türkiye’ye haykırmak istiyorum. Ankara’dan çok seslendik, belki de yakın olma sebebiyle duymadılar, bir de Sinop’tan ses gönderilim. Bir ülkede hukuk yoksa o ülkede demokrasi de yoktur, insan hakları da yoktur. Demokrasinin ve insan haklarının olmadığı bir ülkede insanların mutlu olması, huzurlu olması mümkün değildir. Maalesef Türkiye böyle günleri yaşıyor. Türkiye’de hukuk yok, Türkiye’de emek verenlerin alın terini koruyacak bir mekanizma kalmadı. Ben bu cümleyi dün Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun huzurunda da söyledim. Kendisine de ifade ettim. ‘Bu ülkede insanların hakları gasp edilirken alın terini kim koruyacak?’ diye Sayın Başbakana da ifade ettim. Diliyorum ki bu ülkenin yeni Başbakanı bu sözlerimizi, bu uyarılarımızı dikkate alır ve bu ülkede yeniden huzuru sağlamak adına bir adım adımlar atar. Yine de milletimiz adına umutlu olmak istiyorum” diye konuştu.
24 Eylül’de iş bırakma eylemi yapacaklarını belirten İsmail Koncuk, “Bütün bunları tekrar gündeme getirmek amacıyla 24 Eylül tarihinde bütün eğitim sendikalarının katımıyla, bir tanesi hariç, onların adını söylemeye gerek duymuyorum, 1 günlük iş bırakma eylemi yapacağız. Türkiye de eğitim ve diğer alanlarda yaşanan tüm problemleri gündeme getirecek ve bu problemlerin çözülmesini isteyeceğiz. 24 Eylül’de bütün eğitim çalışanlarını iş bırakma eylemine davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, basın toplantısı sonrası yanındaki heyetle birlikte Türkiye Kamu-Sen Sinop Şubesi’nin düzenlemiş olduğu pikniğe katıldı.