Kanbal’dan, Hibe Destekli Yatırım Çağrisi

Kanbal’dan, Hibe Destekli Yatırım Çağrisi

Diyarbakır’ın Ergani Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hikmet Kanbal, ilçedeki yatırımcıları yüzde 50 hibe desteği fırsatından yararlanmaya çağırdı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hikmet Kanbal, ilçedeki yatırımcılara Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun verdiği yüzde 50 hibeli yatırım programlarından yararlanma çağrısında bulundu. Kanbal, Ergani’deki yatırımcıların alternatif yatırım seçeneklerine yönelerek, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Avrupa Birliği IPARD programı kapsamında pek çok alanda uygun görülen projelere yüzde 50 hibe desteği verdiğini ifade ederek Erganili yatırımcıları bu fırsattan yararlanmaya davet etti.
HİBE DESTEĞİ BEKLEYEN YATIRIMCILARA ÇAĞRI
Kanbal, ilçedeki birçok çiftçi ve yatırımcının Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun verdiği yüzde 50 hibe programından yararlanarak ilçenin ekonomisine ve istihdama katkı sunabileceklerini söyledi. Yatırımcıları bu hibe desteğinden haberdar ederek çağrıda bulunan Kanbal, "Ergani ilçemiz birçok alanda potansiyeli bulunan bir ilçe. Özellikle ilçemizde bilindiği gibi bir et kesim tesisi bulunuyor. Bu da ilçemizde hayvancılığın potansiyelini açıkça gözler önüne sergiliyor. İlçemizde hayvancılık alanında böyle bir potansiyel varken, et işleme ve pazarlama tesisinin kurulması kaçınılmazdır. Yatırımcılarımız ilçemizde otel veya lokanta gibi yüksek maliyetli alanlarda bu hibe desteğinden yararlanabilirler. Bunun yanında ilçemiz çiftçileri sektör haline getirmek istedikleri örneğin arıcılık ve birçok alanda proje hazırlayarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun verdiği yüzde 50 hibeden yararlanabilir ve ilçemizin ekonomik kalkınmasına vesile olabilirler. Bu hibe desteği kapsamından yararlanmak isteyen yatırımcılar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Diyarbakır Şubesi7ne müracaat edebilirler" dedi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun yüzde 50 hibe desteği kapsamında bulunan yatırım alanları şöyle:
"Et işleme ve pazarlama tesisi, süt işleme ve pazarlama tesisi, meyve ve sebze işleme ve pazarlama, arıcılık, tıbbi aromatik bitkiler, süs bitkileri, fide- fidan üretimi, kırsal turizm balıkçılık tesisi."