Kandemir: “geçen Seneye Göre Daha Geniş Bir Kadroya Sahibiz”

Kandemir: “geçen Seneye Göre Daha Geniş Bir Kadroya Sahibiz”

Beşiktaş İntegral Forex Başantrenörü Ahmet Kandemir, geçen seneye oranla daha geniş bir Türk oyuncu rotasyonuna ve gençleştirmeye gittiklerini söyledi.
Siyah-beyazlı takımın yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Beşiktaş İntegral Arena’da başantrenör Ahmet Kandemir ile basketbolcular Muratcan Güler ve Doğan Şenli, BJK TV’ye açıklamalarda bulundu.
AHMET KANDEMİR: “TAKIMDA ÇOK KARİYERLİ OYUNCULAR VAR”
Öncelikle yeni bir ekip kurduklarını belirten başantrenör Ahmet Kandemir, “Geçen sezonki kadromuzdan bazı oyuncuları muhafaza ettik ve eksik olan yerlere de takviyeler yaptık. Geçen seneye oranla daha geniş bir Türk rotasyonumuz var ve aynı zamanda daha genç bir rotasyonumuz var. Bunun dışında yabancı oyuncularla ilgili iki tane kolej mezunu oyuncu yanına tecrübeli oyuncular kattık. Tabii geçen sene takımı plansız ve çok geç kurmamızdan dolayı üç kulvarda oynamakta zorlandık. Eğer sakatlık yaşamazsak bu sene bu konuda biraz daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Geniş bir kadromuz var. Geçen sene yabancı oyuncu rotasyonlarında kurallardan dolayı bazı oyuncularımıza çok fazla süre veremiyorduk. Onlardan yeterli performansı alamamıştık. Bu sene bu da bizim için bir avantaj olacak. Özellikle Türkiye liginde çok geniş bir kadro sahibi olduk. İnşallah daha iyi yerlerde, daha iyi işler yapacağımızı düşünüyorum. Kaliteli, tecrübeli oyuncuların yanı sıra genç, yetenekli oyuncuları birleştirdik. Özellikle guard mevkisinde hem Engin Atsür olsun hem Kerem Tunçeri olsun çok tecrübeli oyuncular. Takımın bütün kontrolünü onlara vereceğiz” dedi.
MURATCAN GÜLER: “ÜÇ KULVARDA DA ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ”
Basketbolcu Muratcan Güler ise herkesin formayı kapabilmek için birbiriyle idmanda mücadele edeceğini söyleyerek, “Öncelikle herkese hayırlı olsun. Tüm Beşiktaş camiasına, taraftarımıza, yeni gelen arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Onun dışında şu anda 8 kişiyiz. 6 tane yabancı arkadaşımız gelecek bir de Kerem Tunçeri şu an milli takımda. O da katıldığı zaman tam kadro olacağız ama biz onun öncesinde yabancı arkadaşlar da geldiği zaman Bolu’ya gidiyoruz Pazar günü. Her sene olduğu gibi bu sene de hazırlıklarımıza orada devam edeceğiz. Hem kondisyon yükleyeceğiz hem de atletizm olarak kendimizi sezona hazırlayacağız. Şimdi Beşiktaş için en önemlisi son iki sezondur ligde yaptığı şeylerin çok daha üstüne koyarak yapması gerekiyor. Bu da şampiyonluktur. Her zamanki gibi hedefimiz şampiyonluk. Üç kupada da, üç kulvarda da bunu başarmak için çok çalışmamız gerekiyor. Şimdiden bunlara başladık. İnşallah bu sezon daha başarılı bir Beşiktaş göreceğiz. Bu mücadelede insanları bireysel olarak ileriye taşıyacak. Bu ileriye taşıma da tabii ki takımımıza çok iyi bir şekilde yansıyacak. İnşallah sakatlıksız bir şekilde sezona geniş kadromuzla devam edip tatlı rekabetin olduğu idmanlarımızı gerçekleştiririz” diye konuştu.
DOĞAN ŞENLİ: “BU CAMİADA BÜYÜK BAŞARILAR KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM”
Beşiktaş gibi büyük bir takıma transfer olduğu için mutlu olduğu ifade eden genç basketbolcu Doğan Şenli de, "Bu camiada büyük başarılar kazanacağımıza inanıyorum. Kadro çok iyi. Tecrübeli yerliler ve yeni yabancılar var. Umarım iyi bir seri yakalayıp ligi üst sıralarda bitirmek istiyoruz. Bu takımın bir parçası olmak istiyorum. Öncelikle Türkiye Kupası’nda üst tura çıkmak istiyoruz. Avrupa kupasında da küçük küçük hedeflerle büyük hedeflere ulaşmak istiyoruz. Türkiye Kupası’nda ilk turu geçip Avrupa kupasında ilk gruptan çıkıp diğer ilk gruba geçmek. Ligde de üst sıralarda, Play-off’ta yerimizi almak istiyoruz” açıklamasında bulundu.