Karakoçan’da Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

Karakoçan’da Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak’ın başkanlığında tüm belediye başkanları, kaymakam ve daire müdürlerinin katılımı ile Karakoçan’da koordinasyon toplantısı düzenlendi.
Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak’ın başlattığı ilçe koordinasyon toplantıları devam ediyor. Elazığ’da 4. ilçe koordinasyon toplantısı Karakoçan’da düzenlendi. Koordinasyon toplantısında Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı. Vali Koçak, beraberindekilerle ilk önce Kaymakam Kemal Atasoy’u makamında ziyaret ederek bilgi aldı. Daha sonra Belediye Başkanı Burhan Kocaman’ı da ziyaret eden Vali Koçak ardından da beraberindekilerle 1991 yılında Hakkari’de şehit olan Seyfi Ateş’in ailesini ziyaret etti. Burada bir süre aile ile görüşen Vali Koçak ve beraberindekiler, ihtiyaç sahibi bir aile ile esnaf ziyareti yaparak ilçe koordinasyon toplantısına katıldı. Toplantıda İlçe Belediye Başkanı Kocaman ve Kaymakam Atasoy ilçe ile ilgili Vali Koçak’a bilgiler verdi.
İlçe koordinasyon toplantılarına devam ettiklerini belirten Vali Ömer Faruk Koçak, "Karakoçan’ın kendine has özellikleri var. Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. Kovancılar’da eş zamanlı olarak kurabilir ama Karakoçan daha önde gidiyor gibi. İlçenin gelişme alanının oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Sadece kağıt üzerine imar planı yapılmadan alt yapısını da yaparsak ileri de yüksel maliyetlerle karşılaşmayacağız. İlçede sıcak su kaynakları var. Bunlar ilçe için önemli, iyi tanıtılmalı. Elazığ yaptığımız Kalkınma Kurultayı’nda öne çıkanlardan turizm ve su ürünlerini burada da ön plana çıkarmalıyız. Karakoçan için hayvancılıkta uygun görünüyor. Bölünmüş aile konuları var. Sosyal risklerin azaltılması için bir çalışmaya başlamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Karakoçan’ın hiçte bilinmeyen Mevlana Celalettin-i Rumi’nin çocukluğunun burada geçtiğini bilmek gerekiyor. Bunu bir çok vatandaşımız bilmiyor. Buranın Halit Bin Velid Hazretleri dönemin de fetih edildiğini de kimse bilmiyordur. Bunlar önemli özellikler. Tabi ki bunun yansıması olacak. İslam ve manevi kaynak açısından zengin görünüyor" dedi.
Daha önce ilçelerde yapılan koordinasyon toplantılarının güç birliği anlamına geldiğini belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, "Olan güçlerimizi birleştirdiğimiz da daha fazla iş yaptığımızı gösteriyor. Bugün Karakoçan’dayız. Karakoçan farklı bir ilçe. Mevlana’nın ailesinin Anadolu’da ilk ikamet ettiği yani gönüllerin, kalplerin hoş olduğu bir yerdir. Karakoçan hem arazi, hem maddi ve hemde maddi değerlerini çok iyi bilmek durumunda. Karakoçan yurt dışına çok göç vermiş bir yerdir. Dezavantaj gibi görünse de avantajı da vardır. Yurt dışındaki kardeşlerimizin Karakoçan’da yatırım yapmalarına aracı olmalıyız. Yatırım yapmalarını sağlayamıyorsak hatayı kendimizde aramalıyız. Bu açıdan Karakoçan ilçemizin yeni yapılan yapıları ile birlikte hem sanayisinin hemde yurt dışından sıcak para girişi ile kalkınacaktır" diye konuştu.
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Karakoçan’daki yüksek okulun İstanbul’da yaşayan hayırseverler yapıldığını belirterek, bu yıl öğrenci sayısının ikiye katlandığını önümüzdeki yıl yeni bir bölüm eklenmesi ile öğrenci sayısının ilçede iyice aratacağını söyledi.
Toplantının arından Vali Koçak, Başkan Yanılmaz ve beraberindekiler Golan kaplıcalarına giderek incelemelerde bulundu.