Karamanlılar Fikir Duvarına İstek Ve Temennilerini Yazdı

Karamanlılar Fikir Duvarına İstek Ve Temennilerini Yazdı

Karaman’da Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları tarafından oluşturulan Fikir Duvarına, vatandaşlar istik ve temennilerini yazdı.
İsmet Paşa Caddesi üzerinde oluşturulan fikir duvarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Caddeden geçen vatandaşlardan, temennilerini, düşüncelerini, beklentilerini, istek ve arzularını fikir duvarına yazmaları istendi. Latife dolu sözlerin yanı sıra insanların sorunlarıyla ilgili istekler ve düşünceler duvarda yer aldı. Konuyla ilgili Saadet Partisi Gençlik Kollarından yapılan açıklamada, "Algılarla profesyonelce oynandığı ve insanların güncel yanılgılara düşürüldüğü günümüzde, kendi sorunlarının ötesinde düşünemez ve kafasına takmaz toplum inşa edilmeye çalışılıyor. Bu şekilde sömürüyü sorgulamayan yapı devam etsin isteniyor. Buradan hareketle, kişileri düşünmeye sevk etmek ve düşüncelerini dile getirmek için fikir duvarını oluşturduk" denildi.
Fikir duvarına yazılan yazıların bazıları şöyle:
"Gençlerin Bonzai yüzünden ölmesini istemiyorum. Savaşlar bitsin istiyorum. Asgari ücret milletvekili maaşı olsun. Biz vergilerimizi memurlar bizim üç katımız maaş alsın diye vermiyoruz aradaki fark kapansın biz asgari ücretliyiz. Karaman organize sanayiye sendika getirilmeli ve fabrikada mesai saatleri 8 saate düşürülmelidir. Biz ülkemizde adalet istiyoruz. Üniversitede bölüm sayısı artmalı ve eğitim kalitesi artırılmalı. Taşeron işçiliğine hayır. Atanamayan öğretmen kalmasın. Matematik kalksın ve öğrencilere maaş istiyoruz."