Karateciler, Şampiyona Hazırlıklarını Tamamladı

Karateciler, Şampiyona Hazırlıklarını Tamamladı

Malatya Büyükşehir Belediyesporlu karateciler, Erzurum’da yapılacak 11. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası’nın hazırlıklarını tamamladı.
11. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası, 14-18 Ağustos tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak. 25 Ülkeden 2 bin 500’e yakın sporcunun katılacağı şampiyonada, Malatya Büyükşehir Belediyesporlu karatecilerde yer alacak. Eski milli sporcu ve karate antrenörü Sedat Turgut nezaretinde şampiyonaya hazırlanan sporcular, şampiyonada hem ferdi hem de takım halinde yarışacak.
Hazırlıklarla ilgili bilgiler veren Karate Malatya İl Temsilcisi Resul Uluca, "Takımımız 15 gündür sıkı bir şekilde çalışıyor. Şampiyonaya 25 ülkeden 2 bin 500 sporcu katılacak. Dünya Şampiyonası seviyesinde olan bu turnuvaya Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulübü A ve B takımı ile katılacak. Şampiyonada takım olarak iddialıyız" dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyespor’un tecrübeli karate sporcusu Müslüm Baştürk ise, şampiyonaya iyi hazırlandıklarını ifade ederek, "Takımımız kısa bir süre önce kurulmasına karşın önemli başarılar elde ettik. Kulüpler Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa üçüncüsü olmuştuk. Avrupa üçüncülüğü başarısının ardından ara vermeden çalışmalarımızı sürdürdük. Önümüzde 11. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası var. Şampiyonadan kupayla dönmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Takımın önemli sporcularından Ziya Yaşar da, 11. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası’nın Avrupa klasmanı niteliğinde olduğunu kaydederek, "Zorlu ve çekişmeli bir şampiyona olacak. Bizde erkenden Malatya’ya gelerek hazırlıklarımızı yaptık. Takım olarak iyi bir hazırlık dönemi geçirdik" ifadelerini kullandı.
Malatya Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakaş ise, Erzurum’da yapılacak 11. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası’nda iddialı olduklarını belirtti.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Barman’ın destekleriyle karate branşının iyi bir ivme yakaladığına dikkat çeken Karakaş, büyük başarılara imza atacaklarını söyledi.