Karatede Hedef Dünya Şampiyonasi

Karatede Hedef Dünya Şampiyonasi

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 5-7 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen 9. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası ve Karate 1 Premier League’de Genç ve A Milli sporcuların performanslarının memnuniyet verici olduğunu belirterek, Dünya Şampiyonası’nda zirveyi hedeflediklerini söyledi.
Karatenin ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak lanse edilen Karate 1 Premier League’in İstanbul etabı, 6-7 Eylül’de yapılan müsabakalar ile sona erdi. Dünya Karate Federasyonu’nun önemli faaliyetleri arasında yer alan organizasyona İstanbul üst üste dördüncü kez ev sahipliği yaparken, 57 ülkeden 592 sporcu katıldı. Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı Karate 1 Premier League İstanbul etabında ikisi takım olmak üzere 14 dalda madalya dağıtıldı. Altın madalyaların 8 ülke arasında paylaşıldığı organizasyonu Türkiye 4 altın, 1 gümüş madalya ile genel sıralamanın zirvesinde tamamladı. Turnuvanın en fazla madalya kazanan ülkesi olan Mısır 2 altın, 6 gümüş, 8 bronz madalya ile milli takımı takip ederken, İran ise 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak turnuvayı üçüncü tamamladı.
Organizasyonun ilk gününde milli sporcular, çıktıkları üç final mücadelesini de kazanma başarısı gösterdi. Türk karatesinin genç yıldızı Ali Sofuoğlu ferdi kata dalında, Serap Özçelik ferdi kumite 50 kiloda, Serkan Yağcı da ferdi kumite 75 kiloda altın madalyanın sahibi oldu. Turnuvanın 2. gününde ise Ali Sofuoğlu, Arslan Çalışkan ve Orçun Duman’dan oluşan Erkek Kata Takımı şampiyonluğa ulaştı. Milli karateci Enes Erkan ise +84 kilo finalinde İranlı Sajad Ganizadeh’e mağlup olarak, gümüş madalyanın sahibi oldu.
DELİHASAN: “İYİ BİR SINAV VERDİK”
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, İstanbul’un üç gün boyunca ev sahipliği yaptığı karate şöleninde elde edilen başarıların, Türk karatesinin geleceğinin emin ellerde olduğunu gösterdiğini söyledi.
Delihasan Karate 1 Premier League İstanbul etabını Milli Takım’ın zirvede tamamlamasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Milli sporcularımızın Dünya Şampiyonası’ndaki muhtemel rakipleri karşısında iyi bir sınav verdiğini düşünüyorum. Sporcularımızı ve emeği geçen antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Organizasyonu genel sıralamada zirvede tamamlarken eksik olduğumuz noktaları da görme fırsatı bulduk. Önümüzdeki iki aylık süreçte bu eksiklerimizi gidererek 5-9 Kasım’da Almanya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda zirvede yer almayı hedefliyoruz” dedi.