Kardeşini Hastaneye Getiren Ağabey Ani Kalp Krizi Geçirdi

Kardeşini Hastaneye Getiren Ağabey Ani Kalp Krizi Geçirdi

Van’da yaşanan olayda, kalp ameliyatı olan kardeşini kontrol için Lokman Hekim Hastanesine getiren ağabey ani kalp krizi geçirdi.
Ramazan Taşdemir isimli vatandaş, kalp ameliyatı olan kardeşi Aydın Taşdemir’i Lokman Hekim Hastanesine getirdiği esnada doktorun kapısında kalp krizi geçirdi. Kalp ve Damar Cerrahisi Doç.Dr. Halil Başel tarafından derhal ameliyata alınan Ramazan Taşdemir hayatı kurtuldu. Kalp ameliyatı ikinci kez olan Aydın Taşdemir, ”Ben açık kalp ameliyatı oldum. Allah onlardan razı olsun. Durumum çok şükür iyi. Ana damar tıkanıklığı vardı. Ben ameliyat olduktan sonra iyileştim ve köye gittim. Köyde soğuk aldım. Üşüttüm ve tekrar buraya geldim. Ağabeyim beni kontrole getirirken o da aniden rahatsızlandı. Ağabeyim, Ramazan Taşdemir o da daha önce anjiyo olmuştu, fenalaşınca o da açık kalp ameliyatı oldu. Biz bilmiyorduk ne biz biliyorduk hasta olduğunu ne de o biliyordu. Halil Bey’in kapısında benim filmimi gösterirken aniden düştü. Allah razı olsun doktorumuzdan memnunuz” dedi.
İki ameliyatı gerçekleştiren Lokman Hekim Hastanesinde görevli Kalp Damar Cerrahisi Doç. Dr. Halil Başel ise, "Ameliyat olan kardeşini kontrole getiren ağebey Ramazan, hastanede kriz geçirdi. Ev ya da köyde kriz geçirseydi kurtarılamayabilirdi. Hastamız iki kardeş. Üst üste rahatsızlanan iki kardeş var. Bunlardan birisi Aydın dediğimiz hastamız kalp kriziyle geldi hastanemize, ağır bir kriz geçiriyordu. Biz hazırlığını yaptıktan sonra ameliyat ettik. Sonra bu hastamızın ağabeyi hastamızı kontrole getirdiğinde hastanemize, polikliniğin önünde bir anda düştü. Ve hemen müdahale yaptık. Tetkiklerini yaptığımızda kriz geçirdiği anlaşıldı. Bunun anjiyosunu yaptık. Ana damar tıkanması var ve çok kritik bir durumdu. Hemen saatler içerisinde ameliyata adlık. Dört damarını değiştirdik. Allah’a şükür durumu düzeldi, taburcu ettik. Belki, hastanede olmasaydı, kardeşini doktora getirmeseydi, hastane ortamında olmasa evde olsaydı kaybedebilirdik. Yani hastamız kardeşiyle ilgilenirken, kendi hayatı kurtuldu. Yani çok daha ağır seyredebilecek, çok daha böyle hayati risk oluşturabilecek bir durum, hastanede olduğu için kısa sürede şifaya kavuştu. İnsan kaderini yaşıyor, bazen olayların nereye geleceğini bilemiyorsunuz. Kendi hastasıyla uğraşırken kendi hayatı kurtuldu.”