Kars’ta Beyaz Esaret

Kars’ta Beyaz Esaret

Kars’ta sabah saatlerinde etkili olan tipide 2 bin 286 rakımlı Digor Hanlar Geçidi’nde yaklaşık 50 araç mahsur kaldı. Yaklaşık 5 saat araçlarında mahsur kalan vatandaşların imdadına Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri, AFAD ve UMKE ekipleri yetişti.
Soğuktan donma tehlikesi geçiren vatandaşlar AFAD ekiplerince araçlarından çıkarılarak kurtarıldı. Kars’ta etkili olan tipi Kars-Digor-Iğdır Karayolu ulaşıma kapattı. Ulaşıma kapanan karayolunda 50’ye yakın araç mahsur kalırken, çok sayıda vatandaş donma tehlikesi yaşadı.
Tipiden dolayı araçlar yoldan çıkarak şarampole uçtu. Görüş mesafesinin sıfıra düştüğü Digor-Dağpınar Beldesi yolunda araçlarında mahsur kalan vatandaşlara karayolları ekipleri yardımcı oldu. Yolun karını temizleyen ekipler, araçları tek tek çekerek kurtardı.
Yaklaşık 5 saat araçlarında mahsur kalan vatandaşlar, bölgeye intikal eden AFAD ekipler tarafından alınarak UMKE ekiplerine teslim edildi. Donma tehlikesi yaşayan vatandaşların ilk tedavileri UMKE ekiplerince yapıldı.
HABERE GİDEN GAZETECİLER 45 DAKİKA KARAYOLLARI ARACINDA MAHSUR KALDI
Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü iş makinasıyla bölgeye haber için giden gazeteciler, görüş mesafesinin sıfıra düştüğü ve hızı saatte 150 kilometreyi bulan tipide mahsur kaldı. Mahsur kalan gazeteciler 45 dakika sonra kaldıkları yerden hareket ederek 50 aracın mahsur kaldığı Dağpınar mevkine gitti. Dağpınar mevkinde karayollarına ait bir greyderinde yoldan çıktığı görüldü. Karayolları ekipleri önce vatandaşları kurtardı. Ardından kendi arkadaşlarının mahsur kaldığı greyderi çekerek battı yerden kurtardı.
TRAFİK EKİPLERİ ARAÇLARIN ÇIKIŞINA İZİN VERMEDİ
Kars-Iğdır Karayolu’nda görev alan trafik ekipleri sürücülerin yollarına devam etmesine izin vermedi. Trafik ekipleri, ambulans ve UMKE ekiplerini dahi durdurarak telsizden olur aldıktan sonra gitmelerine izin verdi. Bazı araçların geri döndüğü görülürken, bazı araçlarda yolun trafiğe açılmasını bekledi.
Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin trafik ekiplerine yolu açtıklarını belirtmeleri üzerine, araçların yollarına devam etmesine izin verildi. Zincirsiz ve kış lastiği olmayan araçların yollarına devam etmesine ise izin verilmedi.
Öte yandan tipiden dolayı Kars-Boğatepe-Göle Yolu’nda da çok sayıda aracın yolda kaldığı bildirildi. Kars’ta etkili olan kar ve tipiden 62 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.