Kars’ta Kaçak İçki Ve Sigara Ele Geçirildi

Kars’ta Kaçak İçki Ve Sigara Ele Geçirildi

Kars’ta KOM ekiplerinin yaptığı operasyonda 487 şişe kaçak içki ve 6 bin 240 paket sigara ele geçirildi. Olayla ilgili şüpheli 3 kişi gözaltına alındı.
Kars Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince,kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik yapılan operasyonda durdurulan bir otomobilde Kars’a satılmak üzere getirilen 345 şişe kaçak içki ele geçirilirken, olayla ilgili Y.Y. ve C.B. yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyette yapılan sorgulamaları kapsamında devam eden çalışmalarda bahse konu kaçak içkilerin Ç.E.’ye getirildiği ortaya çıktı.
KOM ekiplerinin Ç.E.’ye ait depo, ev ve işyerinde yaptıkları aramada çeşitli markalarda 6 bin 240 paket kaçak sigara ve çeşitli markalarda 142 şişe kaçak içki olmak üzere toplam 6 bin 240 paket gümrük kaçağı sigara ve 487 şişe kaçak içki ele geçirilerek muhafaza altına alındı.
Polis, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli 3 kişi hakkında yasal işlem başlatırken, kaçak eşya naklinde kullanılan araca el konuldu.
Konuyla ilgili Kars Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yapılan yazılı açıklamada; “Ekonomide kayıt dışılığı artıran, vergi adaletini bozan, piyasalarda adil rekabeti ortadan kaldıran ve insan sağlığını tehdit eden sigara kaçakçılığıyla mücadelemizin kararlılıkla devam edeceği ve vatandaşların yapmış oldukları her türlü ihbar titizlikle değerlendirilecektir” denildi.