Kars’ta Serbest Tarım Danışmanları İle Toplantı Yapıldı

Kars’ta Serbest Tarım Danışmanları İle Toplantı Yapıldı

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık toplantısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Müdür Yardımcısı Mehmet Uluman, KTV. Şube Müdürü Dr. Adem Arancı ve serbest tarım danışmanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Tarımda modernleşmenin sağlanması, teknik bilgilerin birebir çiftçiye ulaştırılmasında aktif rol oynayan tarımsal yayım ve danışmanlık sistemin Kars’ta uygulandığını ve yıl bazında danışmanlık sayısında belirli bir ilerlemenin kaydedildiğini, 2015 yılı içerisinde sistemin yaygınlaştırılması için çalışmaların titizlikle yürütüleceğini belirtti.
Düzgün, Kars’ta faaliyet gösteren tarımsal işletme sahiplerinin tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinden ve bu hizmetin tarımsal üretime kazandıracağı yararlardan yeterince bilgi sahibi yapılacağını ve işletmelerine danışman istihdam etme konusuna yeterli ilgiyi göstermeleri için çalışmalar yapılacağını kaydetti.
İşletmelerin bilinçlendirilmesi için çalışmaların yoğunlaştırılacağına da dikkat çeken Düzgün, işletmelerin ve diğer kurumların sistemden daha fazla yararlanmaları için eğitim ve yayım çalışmalarının hızlandırılacağını ifade etti.