Kars’ta Uyuşturucu Tacirlerine Darbe!

Kars’ta Uyuşturucu Tacirlerine Darbe!

Kars’ta polis uyuşturucu tacirlerine darbe vurdu.
KOM ekipleri yaptıkları operasyonlarda uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla şüpheli 10 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 10 kişiden 6’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Konuyla ilgili olarak Kars Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; “İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nce, İlimizde uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların deşifresi ve suç unsurlarıyla birlikte ele geçirilmesi amacıyla, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 3 aydır sürdürülen soruşturma kapsamında, 39 gram esrar maddesi, 53 adet Ecstasy hap ve 12,88 gram metamfetamin ele geçirilmiş, M.D, E.Ö, isimli 2 kadın tutuklanmıştı” denildi.
Açıklamada; “Söz konusu çalışmanın sonlandırılmasına yönelik olarak, 07.01.2015 tarihinde Kars, Ağrı ve Ardahan illerinde eş zamanlı operasyon yapılmıştır. İlimizde ikamet eden şüphelilerden ikisinin ikametinde, satışa hazır vaziyette toplam 33 fişek halinde 8,78 gram metamfetamin, 39 gram esrar maddesi ve uyuşturucu içiminde kullanılan aparat ele geçirilmiş ve 10 şüpheli gözaltına alınmıştır. Hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 1’i kadın, H.D, K.K, S.K, F.S, O.T, ve Z.K. tutuklanmış, 4 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Soruşturma kapsamında toplam 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Kars Emniyet Müdürlüğü’nce uyuşturucu ticareti yaparak toplum sağlığına ve gençlere zarar veren zehir tacirleriyle mücadelenin, kesintisiz olarak devam edeceğine de dikkat çekildi.