Kaymakam Erdem Yeni Hastane İnşaati’nda İncelemelerde Bulundu

Kaymakam Erdem Yeni Hastane İnşaati’nda İncelemelerde Bulundu

Kaymakam Faruk Erdem, Arpaçay’da yapımı devam eden Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.
Kaymakam Eerdem, ilçe merkezinde yapımı son aşamaya gelen 10 yataklı Entegre Devlet Hastanesi ziyeret ederek çalışmaları yerinde gördü. Kaymakam Erdem’i Sağlık Grup Başkanı Dr. Sinem Aslan ve hastane inşaatı müteahhidi karşıladı.
Erdem, inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı. Yapımı tamamlanıp faaliyete geçince yatılı hasta kabul edecek olan hastanede, aile hekimliği birimi ve toplum sağlığı birimleri de hastane içerisinde hizmet verecek. Bu yılın sonuna kadar ince işçilikleri tamamlanacak olan hastanenin yeni yılda hizmete geçmesi planlanıyor.
Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, hizmete açılacak olan hastanenin ilçenin sağlık sorunlarının tamamına yakınını çözeceğini belirtti.
Erdem, mevcut Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığını, bina ve alan olarak yetersiz olan bu alanların eski olduğundan dolayı tadilat kabul etmediğini, yeni hastane ile ilçedeki tüm sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde hayat geçirileceğini söyledi.
Faruk Erdem, “Mevcut TSM ve ASM’de uzman doktorumuz ya da branş doktorumuz olmadığından köy ve ilçeden gelen vatandaşlarımız doktor ihtiyacı için Kars’a gitmek zorunda kalıyordu. Bu da masraf ve zaman kaybına yol açıyordu. Ayrıca acil vakalarda ve Kars’a sevklerde de sıkıntı yaşanabiliyordu. Hastane faaliyete geçince tüm bu sorunlar inşallah giderilecek. Devletimizin sağlık alanında yaptığı yatırımlarda ilçemiz de hak ettiği hastaneye kavuşmuş olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.