Kentli Davranış Kentliye Davranış Projesi Başladı

Kentli Davranış Kentliye Davranış Projesi Başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin şehirde farkındalık oluşturmak için 7’den 70’e tüm vatandaşlarla bir araya gelmeyi hedefleyen "Kentli Davranış Kentliye Davranış Projesi" başlatıldı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl hayata geçirmeyi planladığı "Kentli Davranış Kentliye Davranış Projesi", Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen seminerle başladı. Seminere Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi öğrenci ve öğretmenleri katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Değirmenci yaptığı konuşmada, bugüne kadar Denizli’de ne yapıldıysa her zaman çocuklar ve gençlerle birlikte hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Biliyoruz ki eğitimin temeli ve amacına ulaşması için yeni nesli hedef seçmek lazım" dedi. Kent yaşamında bazı kuralların olması gerektiğini vurgulayan Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi’nin çevre konusunda yaptığı projeleri anlatarak, "Trafikte kurallarımız olması lazım, yaya kaldırımlarına park etmeyen araçlar olması lazım, arabaya bindiğimizde emniyet kemeri takmayı öğrenmemiz, öğretmemiz lazım. Hiçbir şey can güvenliğinden daha önemli değil, anne babamız uymadığında onları ikaz edeceğiz. Bu eğitimlerle inşallah bunları sağlayacağız" dedi.
Denizli’nin Türkiye’nin en güzel ve en temiz kenti olmaya devam edeceğini kaydeden Değirmenci, Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi ile ilk toplantıyı yaptıklarını ifade ederek, "Bu devam edecek bir süreç. Kent konseyimizi de bu sürece dahil ettik. Projeye okullarımızı, muhtarlarımızı, anne- babalarımızı dahil edeceğiz ve Denizli’de kentli ve kentliye davranışı inşallah güzel bir eğitim süreci ile tamamlarız. İnşallah bugün başlattığımız süreç bir başlangıç olur. Projemiz kentimize hayırlı ve uğurlu olur" şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasının ardından İzgören Akademi eğitmenlerinden Ece Üvey, proje kapsamında bir sunum yaparak, çeşitli etkinliklerle kentlilik bilincinin nasıl olması gerektiğini anlattı.