Keşan Belediye Meclisi’nden Halka Yeni Yıl Hediyesi

Keşan Belediye Meclisi’nden Halka Yeni Yıl Hediyesi

Edirne’nin Keşan ilçesi Belediye Meclisi olağanüstü toplantı yaparak, ilçeye getirilmesi düşünülen doğalgaz için başlatılan kampanyada 4 bin 500 olan doğalgaz bağlantı bedeli sayısını Keşan Belediyesi’nin tamamlaması kararı aldı.
Keşan Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak, Keşan’a doğalgaz getirilmesi konusunda eksik kalan abonelikleri tamamlamayı oy birliği ile kabul etti. Meclis 1.Başkan Vekili Ercan Ersoylu başkanlığında yapılan Keşan Belediye Meclisi’nde açılışını yapan Ersoylu, toplantı ile Keşan insanının sosyal yaşamını, sağlığını, yaşam düzeyini ve yaşam standardını yükseltecek bir karar alacaklarını belirterek, "Buna bugün hep beraber karar vereceğiz. Taşın altına elimizi koyacağız. Keşan Belediyesi olarak Keşan halkı için bu fedakarlığı yapacağız. Öncelikli olarak hep bekledik, doğalgazın Keşan’a getirilmesi konusunda bir kampanya düzenlenmişti. Maalesef halkımız tarafından çeşitli nedenlerle rağbet görmedi. 4 bin 500 kişinin 335 TL doğalgaz abone bedelini yatırması gerekiyordu. Bu sayıya ulaşamadık. Bu sayının geri kalan bölümünün de belediyemiz tarafından karşılanması konusunda meclisimizin görüşünü alacağız. Bu konuda olumlu bir karar çıkarsa da bu konuyu gündeme taşıyacağız. 29 Aralık 2014 tarihi itibari ile bin 342 kişi 335 TL abone bedelini yatırmış. Yani geri kalan 3 bin 158 kişinin 335 TL abone bedeli olan 1 milyon 57 bin TL 930 kuruş açığı da Belediye Kanunu’nun 15.maddesi gereğince kapatmak için bu yetkiyi kullanmakta kararlı olmalıyız" dedi.
AKTAN: "CHP GRUBU OLARAK TEMİNAT VEYA NAKDİ OLARAK KALAN AÇIĞIN KAPATILMASINDAN YANAYIZ"
Toplantıda konuşmaların ardından gruplar adına sözcüler söz alarak konu üzerindeki düşüncelerini dile getirdiler. İlk olarak konuşan CHP Grup Sözcüsü Cengizhan Aktan, grubu adına teklifi olumlu karşıladıklarını belirterek, "Bazı çevre ilçelerde de bu tür kararların alındığını hatta bu kararın da teminat olarak kabul edildiğini öğrendik. CHP Grubu olarak teminat veya nakdi olarak kalan açığın kapatılmasından yanayız" ifadelerini kaydetti.
SALTIK: "DOĞALGAZIN GELMESİNİN KEŞAN’IN HAVA KİRLİLİĞİNİ ÇÖZMEYECEĞİNİ İFADE ETMEK İSTİYORUM"
Aktan’dan sonra söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Tolga Saltık da, öncelikle kısa bir değerlendirme yapmak istediğini belirterek, "Ciddi bir hava kirliliği yaşadığımız şehrimizde bu kirliliğin önlenmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu peşinen bilmenizi arzu ediyoruz. Daha önce kurulan Keşan Doğalgaz Platformu’na ilçe başkanımız Mustafa Mercan katılmışlardı. Biz o platformun sadece bir doğalgaz platformu değil hava kirliliğinin de önlenmesi için çalışması gerektiğini dile getirmiştik. Doğalgazın gelmesiyle hava kirliliğinin biteceği konusunda bir algı var. Bu algıyı ortadan kaldırmamız lazım. Abone bedellerinin yatırılmamasının altında yatan nedenlerden birinin de halkın doğalgaz varlığını kabul etmemesi yattığını düşünüyoruz. Biz şehir olarak ciddi kömür yataklarının yakınındayız ve bunun da bir şekilde kullanılması hem ekonomik değer anlamında burada yapılmış olan yatırımlarında değerlendirilmesi anlamında ihtiyaç olduğunu düşünmekteyiz. Bu kullanım yapılırken de belediye eli ile yapılmakta olan denetimlerin eksik olduğunu tahmin ediyoruz. Çalışmaların bu yönde de daha da artması gerektiğini belirterek dikkatlerin bu yöne çekilmesini de istiyoruz. Doğalgazın gelmesinin Keşan’ın hava kirliliğini çözmeyeceğini ifade etmek istiyorum. Bu konunun meclise gelmesinin de güzel bir düşünce olduğunu ve bu açığın belediye bütçesinden karşılanması konusuna da grup olarak kabul oyu vereceğimizi belirtiyorum" dedi.
Saltık’tan sonra söz alan MHP’li Meclis Üyesi Süleyman Eren de, kararı desteklediğini dile getirerek, "Bu karar umarım Keşan için hayırlı olur. Halkın bu işe soğuk bakmasının veya mesafeli durmasının bana göre bunu iyi anlatmamamızdan kaynaklandığını da düşünüyorum. Halkı ikna edemedik" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan oylamayla doğalgaz abone bedeli yatırmayan 3 bin 158 kişinin abone bedeli olan olan 1 milyon 57 bin TL 930 kuruş açığın Keşan Belediye Bütçesi’nden karşılanması veya borçlanılması oy birliği ile kabul edildi.
Ersoylu, kararın Keşanlılara hayırlı olmasını dileyerek, tüm meclis üyelerinin ve Keşanlıların yeni yılını kutladı.