Kesk Genel Başkanı Muş’ta

Kesk Genel Başkanı Muş’ta

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, çözüm sürecinin kendi içinde birçok eksik ve sıkıntıları olduğunu belirterek, "Sürecin en önemli kazanımı, en azından fiili çatışmasızlık süreci ile birlikte bu ülkede çocukların ölmeyişidir" dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Muş’a gelen KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Vali Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Lami Özgen, kendi üyeleriyle görüşmek ve toplantılar yapmak üzere Muş’a geldiklerini söyledi. Üyelerinin yaptıkları eylemlerde zorluklar yaşadıklarını savunan Özgen, "Üyelerimizin yerelde yaptıkları eylem ve etkinliklerle karşı karşıya kaldığı, kimi zamanlar antidemokratik uygulamalar, engellemeler ve benzeri hususlarda karşı karşıya kaldığımız kimi soruşturmalar var, cezalandırmalarla ilgili görüşmelerimiz olacak. Bunların boyutlarını, detaylarını sendikal özgürlükler mücadelesinde valimizle paylaşıp burada yürüttüğümüz mücadelenin de Türkiye genelinde yürüttüğümüz toplam mücadelenin bir parçası olduğunu belirterek, bununla ilgili karşılıklı sohbette bulunacağız” dedi.
Çözüm sürecine de değinen Özgen şöyle konuştu:
"Türkiye’de 1 Ocak 2013 yılında başlayan diyalog ve barış süreci, daha sonra kısmen kendi içinde görüşmelerin müzakereye dönüşme evresinde olan bir süreç var. Bu sürecin kendi içinde birçok eksik ve sıkıntıları var ama bu sürecin en önemli kazanımı, en azından fiili çatışmazlık süreci ile birlikte bu ülkede çocukların ölmeyişidir. Bu sürecin demokratik bir temelde, Türkiye’nin demokratikleşmesine paralel, devletin demokratikleşmesine paralel Kürt sorununun demokratik barışçıl çözüme kavuşturulmasıdır. Şu anda iç süreçten kaynaklı, Orta Doğu’daki savaş süreçlerinden kaynaklı elbette kimi sıkıntılar vardır. Ancak bütün bu sıkıntıların ben konuşmak suretiyle aşılacağını düşünüyorum. Zaman zaman bu konuda hükümet de zorlanıyor, Kürt hareketi de zorlanıyor ama bu sorunun çözümü konuşarak ve karşılıklı talepleri demokratik bir çerçevede harekete geçirerek şekillenecektir. O yüzden belli bir süre gerginlikler yaşandı ama ben bu sıkıntıların zaman içinde olumlu farklı bir mecraya çevrileceğini ve tekrar çözüme yönelik bir yola gireceğini düşünüyorum."
Vali Vedat Büyükersoy ise yapılan ziyaretten memnun kaldığını söyledi. Sendikaların bir sivil toplum örgütü olduğunu belirten Büyükersoy, "Demokrasinin olmazsa olmazı, sivil toplum örgütlerinin kendisini ifade etmesinden geçmektedir. Buraya biraz önce başkanımız ifade ettiği gibi, sendika üyeleri ya da yönetiminin belki bazı talepleri ya da öneri ve eleştirileri varsa muhtemelen onu bizlere iletmek için geldiler. Biz toplumun her kesimiyle görüşmeye hazırız” dedi.